Nemanja Grbović / -FOTO: STEFAN IVANOVIć
31/10/2023 u 16:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grbović: Jedva sam čekao da se vratim

Debitant Vladimir Stanković vjeruje da će opravdati povjerenje i poziv selektora Vlada Šole

Povratak Nemanje Grbovića, koji se oporavio od povrede mnogo znači muškoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore. Mnogo, budući da tokom ove EHF sedmice "lavove" očekuje početak uigravanja za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

- Osjećaj je predivan, jedva sam čekao da se vratim. Prošlo je neočekivano dosta vremena, propustio sam polusezonu u klubu, ali sada sam spreman - kazao je Grbović.

Dobro će "lavovima" u četvrtak poslužiti i prijateljska utakmica protiv Rumunije.

- Jedva čekam utakmicu i gledaćemo kao da nije prijateljska. Biće zanimljivo i sa moje strane, tamo sam šest godina, osjećam se lijepo - ističe Grbović.

Bilo je dosta grešaka u kvalifikacijama, ali Grbović vjeruje da će ekipa uspjeti dobro da se pripremi za kontinentalnu smotru. 

- Bilo je grešaka, ali bitno je da su to greške koje mogu da se isprave i to nam je glavni cilj. Sa selektorom sam bio u kontaktu, odradio sam prvi trening. Imam utiske od momaka koji su mi prenijeli da je sve dobro, atmosfera je super.

Rivali u grupi C čiji je domaćin Minhen su Mađarska, Island i Srbija,

- Rano je da pričamo o nekim očekivanjima. Vidjećemo ko će u kakvom će ko sastavu biti, najbitnije je da budemo zdravo i kompletni - poručio je Grbović.

image

Vladimir Stanković

-FOTO: STEFAN IVANOVIć

Jedini debitant i to u 30. godini je Vladimir Stanković, bek Leotara. Dobrim partijama u šampionatu BiH zaslužio je poziv selektora Vladа Šole. 

- Uzbuđen sam, prvi put sam u nacionalnoj selekciji. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dio tima. Hvala selektoru i stručnom štabu na povjerenju, nadam se da ću opravdati šansu i odgovoriti svim izazovima - kazao je Stanković. 

Priznao je da ga je poziv iznenadio. 

- Kada sam osjećao i najmanje šanse poziv se desio. Očekivao sam i ranije, ali nikad nije kasno.  Ostaviću srce na terenu. Biće mi zadovoljstvo da igram sa vrhunskim igračima koji imaju iskustva u ozbiljnijim ligama. Lakše je igrati sa ozbiljnim igračima - rekao je Stanković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 02:18