Sa današnjih mečeva / -FOTO: ŠSCG
11/02/2024 u 22:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gužva na vrhu tabele na četiri kola do kraja

Epitete heroja dana zaslužuju velemajstor Luka Drašković i internacionalni majstor Artem Smirnov

Na 76. Prvenstvu Crne Gore u šahu odigrano su šesto i sedmo kolo, koje su donijele velika uzbuđenja, a na čelu tabele se nalaze čak četiri igrača koja su sakupila po 5,5 poena.

Epitete heroja dana zaslužuju velemajstor Luka Drašković i internacionalni majstor Artem Smirnov, koji su se pridružili vodećim Nikoli Đukiću i Nikiti Petrovu.

Drašković je u šestom kolu bijelim figurama uspio da savlada legendarnog Božidara Ivanovića, u duelu najmlađeg i prvog crnogorskog velemajstora. U popodnevnom, sedmom kolu, Drašković se saglasio na remi, nakon obostrano korektne igre, sa kolegom iz reprezentacije Nikolom Đukićem.

Đukić, vodeći nakon remizirao je i u petom kolu u duelu sa Nikitom Petrovim. Petrov je remizirao u sedmom kolu sa Kadrićem pa se sa dva remija zadržao na diobi prvog mjesta.

Vodećima se pridružio i Artem Smirnov koji je ostvario dvije pobjede, savladavši Andreja Skvorcova u šestom i Veljka Draganića u sedmom kolu, pa imamo četiri igrača na čelu tabele.

Na pola poena iza vodeće četvorke su velemajstori: Denis Kadrić i Nebojša Nikčević te fide majstor Nemanja Vukčević.

Kadrić je takođe remizirao obje partije, sa Aleksandrom Tomićem i Petrovim, pa je zadržao priključak za vrhom. Nakon međusobnog remija u šestom kolu, pobjede u sedmom su upisali Nebojša Nikčević i Nemanja Vukčević. Nikčević je u najdužoj partiji dana savladao Tomića, dok je Vukčević crnim figurama savladao Aleksandru Žerebcovu.

Slijedi grupa od osam igrača sa 4,5 poena.

Tabela nakon sedam kola: 1-4. Drašković, Petrov, Smirnov, Đukić 5,5 5-7. Kadrić, Nikčević, Vukčević 5 8-15. Skvorcov, Milović, Skvorcova, Draganić, Podlesnik, Nenezić, Ratković i Draško 4,5…

Parovi osmog kola: Petrov - Drašković, Vukčević - Đukić, Smirnov - Nikčević, Draško - Kadrić, Nenezić - Draganić, Skvorcova - Skvorcov, Ratković - Milović, Mušović - Podlesnik…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:20