Luis Hamilton / Foto: Twitter
03/03/2023 u 16:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hamiltonu dozvoljeno da vozi u Bahreinu

Vozač Mercedesa i dalje u "sukobu" sa FIA zbog nakita, odnosno naušnice u nosu

Sedmostrukom svjetskom prvaku Luisu Hamiltonu (Mercedes) dopušteno je da učestvuje na Velikoj nagradi Bahreina, nakon što su organizatori trke pregledali njegov nakit i zaključili da ne predstavlja opasnost za vozača.

Hamilton tako danas vozi u prvom slobodnom treningu uoči nedjeljne trke.

Britanac nosi nakit, ali je problem naušnica u nosu za koju se smatralo da bi ga mogla ugroziti za vrijeme trke.

- Povjerenici su se konsultobali sa FIA medicinskim delegatom, koji je pogledao doktorski nalaz, pregledao vozača i složio se s mišljenjem u njemu. Odlučili smo ne preduzimamo dalje radnje jer postoji zabrinutost oko njegovog unakaženja ukoliko se nakit često bude uklanjao - stoji u odluci FIA.

Prošle godine je Hamilton imao dugu svađu s FIA, upravnim tijelom za trke, nakon što je izdata zabranu nakita koji su vozači smjeli nositi dok su u automobilu.

Poslije saslušanja i pregleda u oktobru prošle godine, Hamilton je dobio dozvolu da vozi u Singapuru sa naušnicom u nosu.

Tada je objasnio da ju je morao ostaviti u nosu zbog komplikacija s krvavim plikovima koji su nastali jer ju je stalno morao vaditi iz nosa.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u današnjem saopštenju nije pomenula taj komad nakita i navela je da je Britanac dobio medicinsko izuzeće za učestvovanje u trci.

Danas će se u Bahrainu održati dva treninga. Treći trening je na programu u subotu, a kvalifikacije istog dana od 16 sati.

Trka za Veliku nagradu Bahreina vozi se u nedelju, takođe, od 16 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:55