Mikel Hansen / Foto: Twitter
20/05/2023 u 12:17 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hansen se vratio treninzima, ali neće igrati do kraja sezone

Jedan od najboljih rukometaša svijeta pauzirao od februara zbog stresa

Mikel Hansen, jedan od najboljih rukometaša današnjice, počeo je da trenira nakon što je zbog stresa prestao da igra u februaru ove godine, saopštio je njegov klub Alborg.

Nakon Svjetskog rukometnog prvenstva na kojem je njegova reprezentacija osvojila zlatnu medalju, on se javio u klub sa simptomima stresa, nakon čega je dobio pauzu na neodređeno vrijeme.

Hansen se prošle godine vratio u rodnu Dansku iz PSŽ-a nakon 10 godina provedenih u francuskom klubu.

“Prošao sam kroz teško psihičko razdoblje u kojem sam, srećom, imao veliku podršku porodice, prijatelja, stručnjaka i kluba. Sada sam na mjestu gdje ponovno imam energiju i mogu se usredsrediti na povratak sportu koji volim", rekao je Hansen.

Hansen je u proljeće 2022. imao krvni ugrušak u plućima, koji je nastao kao posljedica operacije koljena, a stručnjaci vjeruju da je to, između ostalog, jedan od razloga Hansenova lošeg zdravstvenog stanja.

Najava povratka Hansena razveselila je čelnike Danskog rukometnog saveza, ali i sportskog direktora Mortena Henriksena, koji ističe da je Hansenov povratak treninzima odlična vijest za rukometni svijet.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 22:04