Хелена Бацковић / - фото: MINA
20/08/2021 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хелена шампионка Европе

Каратисткиња Омладинца славила у кадетској конкуренцији у категорији до 47 килограма

Црногорска каратисткиња Хелена Бацковић освоjила jе златну медаљу на Европском првенству за кадете, jуниоре и млађе сениоре у финском Тампереу.

Кадеткиња подгоричког Омладинца побиjедила jе у финалном мечу категориjе до 47 килограма Мађарицу Боjану Хекер 2:0.

Хелена jе на путу до финала елиминисала Нину Бегановић из Босне и Херцеговине 2:1, Чехињу Луси Хрдличкову 1:0, Рускињу Аигул Садикову 2:0 и у полуфиналу судиjским изjашњавањем Шпанкињу Идаиру Мендез Лопез (0:0).

Бацковић, коjа jе почетком jула била златна на Премиjер лиги за младе у Поречу, у Тампереу дебитовала jе на шампионату Европе.

Остали црногорски представници првог такмичарског дана шампионата Европе заустављени су у првом, односно другом колу, преноси МИНА.

Каташи Ариjана Кочан и Лазар Секулић у конкуренциjи кадета, jуниори Риад Мандић и Мила Марковић и млађи сениор Филип Бакић наступ су завршили у првом колу.

У борбама Огњен Бjелаjац (до 52), Емре Саљиу (до 57), Jована Дамjановић (до 54) и Нађа Боричић (преко 54) уписали су по побjеду, а наступ на шампионату завршили су већ у наредноj рунди такмичења.

За суботу је предвиђен наступ jуниора и jуниорки у борбама.

На татами ће Матиjа Боjић (до 55 кг), Немања Микулић (до 68 кг), Лазар Jововић (до 76 кг), Анђела Ивановић (до 53 кг) и Jована Стоjановић (преко 59 кг).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:11