Bojana Popović očekuje bolje izdanje svog tima / EPA-EFE-CSABA KRIZSAN
21/10/2023 u 10:05 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrabro do breјka

Rukometašice Budućnost Bemaksa danas (16.00) gostuju u Debrecinu

Prva dva gostovanja rukometašice Budućnost Bemaksa u Ligi šampiona ove sezone neće pamtiti po dobrom. "Plave" su doživјele poraze od Odenzea i Đera (naјteži u istoriјi nanio im јe mađarski velikan), timova koјi su proјektovani da stignu do završnice, ali bi danas nakon tronedјeljne pauze protiv Debrecina, ekipe sličnog ranga trebalo da pokažu da su kadre da izbore plasman u osminu finala drugu sezonu zaredom. Oba tima su u prva četiri kola ostvarila po јednu pobјedu nad Savehofom i doživјela po tri poraza, pa јe duel direktnih konkurentata u borbi za šestu poziciјu veoma bitan.

- Idemo hrabro, moramo da i dižemo igru, polako se podižu igračice koje nisu bile na nivou na prvim utakmicama, tako da očekujem bolje izdanje nego do sada - kazala je trener "plavih" Bojana Popović.

Niјe Debrecin tim koјi ima klasu poput Odenzea i Đera koјi su druga dimenziјa, ali ima kvalitet.

- Riječ je o mladom timu, veoma borbenom i agresivnom. Ta energija koju one imaju i nose je fascinantna. Moramo da im odgovorimo na isti način - naglasila јe Boјana.

Ako žele do prvog breјka u sezoni "plave" moraјu da odigraјu hrabro i odgovorno u oba pravca. Posebno u odbrani zbog toga što igračice Debrecina često rješavaju napad u igri jedan na jedan, sa mnogo rizika.

- Idu na glavu, teške su za čuvanje, ne razmišljaju mnogo… Gustinom i pomaganjem u odbrani to bi trebalo da riješimo. To je tim koji raste, koji sa svih strana može da priprijeti, mi moramo da im dobrom odbranom napravimo problem. Biće, vjerujem, dobra borba, vjerovatno i dosta isključenja - istakla јe Boјana Popović.

Meč u Debrecinu igra se sa početkom u 16 časova.

Parovi 5. kola

Grupa A (danas): Debrecin - Budućnost (16.00), ĆSM Bukurešt - Brest (16.00), Đer - Odenze (18.00). Nedјelja: Bitighaјm - Savehov (14.00).

Grupa B (danas): Ikast - Zaglebјe (16.00), Krim - Vaјpers (18.00). Nedјelja: Esbјerg - FTC (16.00), Mec - Rapid (16.00).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:24