Црногорци бољи у свим сегментима игре / - фото: TOTAL-WATERPOLO.COM
03/09/2021 u 22:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Имају и „ајкулице” снажан угриз

Млада ватерполо репрезентација Црне Горе преслишала САД у четвртфиналу Свјетског првенства

Имају и „ајкулице” снажан угриз.

Млада ватерполо репрезентација Црне Горе је преслишала САД у четвртфиналу Свјетског првенства 17:5 (6:2, 4:1, 1:2, 6:0) и у суботу од 19.30 сати ће се борити са Италијом за пласман у финале.

Побједник је био познат већ након првог полувремена, па је Миодраг Мировић могао и да одмори носиоце игре пред утакмице за медаљу.

Истакао се Jован Вуjовић са пет погодака, по три голас су дали Данило Радовић и Вук Драшковић, по два Марко Мршић и Ђорђиjе Станоjевић, а по један Мирослав Перковић и Василије Радовић.

Почело jе тврдо, али како jе меч одмицало били смо све бољи, одигравали акциjе онако како смо жељели и на моћан начин дошли до полуфинала – казао jе капитен Мирослав Перковић.

„Азури” су у четвртфиналу имали знатно тежи посао, тек након петераца су савладали Шпанију са 11:9. Центар Црне Горе је задовољан наредним ривалом. Признаје да је прижељкивао Италијане а не „фурију”.

Италиjа jе добра екипа, али jе за мене мало изненађење то што jе савладала Шпаниjу. Ако одиграмо како знамо, мислим да смо близу финала – казао jе Перковић.

У другом полуфиналу ће од 18 сати играти Србиjа и Мађарска.

„Делфини“ су била успјешнији од Хрватске (12:10), док су Мађари савладали Грчку, која је била са Црном Гором у групи, такође са два гола разлике (11:9).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:10