Ivana Godeč i Neslihan Čaliskan / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
12/01/2024 u 14:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivana Godeč pred meč sa Debrecinom: Vjerujem da će bodovi ostati u Podgorici

I Turkinja Neslihan Čaliskan vjeruje da će ekipa pokazati reakciju

Nekoliko negativnih rekorda oborile su rukometašice Budućnost Bemaksa u ovoj sezoni Lige šampiona, doživjele dva najteža poraza u istoriji i u prošlom kolu primile najviše golova (44) na gostovanju u Bukureštu. Imaju "plave" samo tri boda nakon devet odigranih kola na svom kontu, ali još nisu otpisane iz borbe za nokaut fazu. Još imaju šansu da se domognu osmine finala, ali samo pod uslovom da u nedjelju u "Bemaks areni" (16 sati) dobiju Debrecin. Mađarska ekipa koja je direktni konkurent za šestu poziciju ima četiri boda više, slavila je u prvom duelu sa 27:22 na svom terenu, tako da je pobjeda jedini izbor "plavih", u suprotnom osmina finala ostaće san za dvostrukog prvaka Evrope.

- Svjesne smo da neće biti lako, ekipa Debrecina je mlada i borbena i takođe, želi bodove. Biće "tuče" svih 60 minuta. Napad mora da bude strpljiv do šanse za gol, u odbrani fokusirane. Željne smo pobjeda, vjerujem da će bodovi ostati u Podgorici - kazala je pivotkinja Ivana Godeč.

Nakon katastrofalnog poraza od ĆSM Bukurešta situacija nije najbolja, a pred "plavima" je meč u kojem nemaju pravo na grešku.

- Sigurno da nam je svima palo samopouzdanje jer nismo otvorile sezonu kako treba. Ne ulazimo u ni jednu utakmicu sa mišlju da je neko bolji od nas, već da damo sve od sebe, ali jednostavno sastajemo se sa ekipama koje imaju odlične individualce. Ne znam da li smijem reći da je utakmica u Bukureštu bio loš dan. Prije svega, ovaj meč nam je važan za samopouzdanje, koje je u padu, jer nismo dobro počele drugi dio sezone - istakla je Godeč.

I Turkinja Neslihan Čaliskan svjesna je da će biti teško nakon lošeg izdanja u Bukureštu, ali vjeruje da će ekipa pokazati reakciju.

- Teško je izgubiti sa toliko razlike, ali moramo da se podignemo. Tako je to u sportu, svaka utakmica je novi izazov. Želimo da pokažemo da smo bolje nego što pokazuju neki rezultati, da možemo da se borimo i da pobjeđujemo - kazala je Čaliskan.

Pohvalila je kipu Debrecina, ali i najavila borbu.

- To je veoma dobar tim, koji ima borbeni duh, dugo je zajedno. Želimo da pokažemo karakter, posebno u odbrani. Moramo da im pokažemo da im neće biti lako da nas prođu, da će morati da se namuče da daju gol. Moramo da se borimo svih 60 minuta - zaključila je Čaliskan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:02