Ivana Vuleta / -FOTO: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
19/08/2022 u 10:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivana Vuleta: Čekala sam ovo četiri godine

Srpska atletičarka osvojila zlato u skoku u dalj na EP u Minhenu

Ivana Vuleta je osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu​.

Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u posljednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u međuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svjetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vrijeme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Željela sam da to iskoristim".

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svjetskom prvenstvu u Judžinu gdje je pokušala da drugačijim pristupom dodje do medalje, vratila "onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju".

"Stvarno sam uživala i nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to i tražila, jer sam željela da se približim svom ličnom rekordu, pa i po cijenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam", zaključila je Ivana Vuleta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:16