Стручни штаб и одбојкаши Црне Горе у Скопљу / - фото: ОСЦГ
20/08/2021 u 22:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јечменица: Не брину толико порази колико игра

Башић: Важно је да будемо на правом нивоу када почне Европско првенство. Спаринг са екипом Игора Колаковића најважнији дио припрема

Два пораза без освојеног сета против Сјеверне Македоније и Словачке на меморијалу „Бранко Хаџиљоски-Чајка” упалила су аларм међу репрезентативцима Црне Горе.

Европско првенство почиње за пола мјесеца и евидентно је да ће „црвени” морати добро да се презноје у Подгорици на спаринзима са пољском Вартом Завиерће.

Не брину толико порази колико наша игра. Остаје нам 15 дана да се саберемо, да тренирамо још јаче и уиграмо се кроз спаринге са Пољацима. Надам се да ћемо се вратити на наш препознатљиви ниво и отпутовати спремни на Европско првенство – казао је репрезентативац Иван Јечменица.

Селектор Вељко Башић је сталожено прокоментарисао дешевања у Скопљу. Искусни стручњак увјерава да нема разлога за нервозу, јер су „црвени” мечеве са Сјеверном Македонијом и Словачком одрадили из пуног тренига. Башић је увјерен да ће након спаринга са екипом Игора Колаковића све сјести на своје мјесто.

Тежак пораз, можда и очекиван. Евидентно је да играчи нису још спремни, али и треба да буду далеко од праве форме, како би на Европском првенству били на врхунцу. Видјела се велика жеља, али Словачка је показала да је много јача у физичком и у техничком смислу. Резултати у Скопљу ништа не значе, већ су само степеница на путу ка Евроволеју. Следеће седмице нам долази Игор, што ће бити најважнији дио припрема – закључио је Башић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:12