Јелена Деспотовић / - Фото: Принтскрин
18/07/2021 u 10:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јелена Деспотовић: До сада сам само слушала о Олимпијским играма, сада и учествујем на њима

Црногорски женски рукомет је 2012. године донио велику радост нашој земљи када је на Олимпијским играма у Лонодну пригрлио сребрну медаљу

И овога пута у Токију очи су упрте у "Лавице", а неке од њих, попут Јелене Деспотовић, први пут ће заиграти на највећој свјетској смотри спорта.

- Чекам отварање да видим тај спектакл и како је све то. До сада сам само слушала о Олимпијским играма, а сада имам прилику да учествујем и велика је уфорија док све то почне - казала је Деспотовић.

Наша рукометашица каже да треба ићи утакмицу по утакмицу, те да је рано причати о евентуалним дометима.

- Успјех је што смо се уопште пласирали на ОИ, а јако је тешко прогнозирати шта ће бити и које ћемо мјесто освојити. Мислим да је најбитније да се фокусирамо на нас и да пробамо да идемо корак по корак - прво група, па после ћемо да видимо како ће бити даље - казала је Јелена.

Са "Лавицама" у групи још су Холандија, Норвешка, Јућна Кореја, те Јапан и Ангола који су ривали у прва два кола.

- Увијек постоје екипе које могу да изненаде. Ангола и Јапан су јако незгодни иако то са стране не звучи тако, али сада сви играју рукомет и не можете се опустити ни против иједне екипе која се тренутно налази на Олимпијским играма - рекла је црногорска репрезентативка.

Наступ на Олимпијским играма, каже Јелена, тешко је упоредити са било којим другим такмичењем.

 - Цијели овај амбијент је другачији. Можда је мало теже фокусирати се, толико спортиста је ту, толико људи који покушавају да дају све од себе и спремају се четири године за једно првенство. Свакако, за нас је посебно то што смо на Олимпијским играма", рекла је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:45