Jovan Milović / - FOTO: ŠAHOVSKI SAVEZ CRNE GORE
24/09/2022 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanu Miloviću novi mandat na čelu Šahovskog saveza

Dosadašnji predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, zavrijedio je povjerenje Skupštine za novi četvorogodišnji mandat na čelu krovne institucije crnogorskog šaha

Nakon veoma uspješnog prvog mandata, koji je otpočeo osvajanjem titule prvaka svijeta Predraga Nikača, a koji je okončan istorijskim rezultatom naše reprezentacije na Olimpijadi i osvajanjem titule velemajstora Luke Draškovića, Milović je reizabran sa 17 glasova za i 2 uzdržana. 

- Pred Šahovskim savezom su još veći izazovi, a prvenstveno organizacija dva evropska šampionata naredne godina. Nastavljamo sa odgovornim i transparentnim radom, a u fokusu će biti akcija “Šah u škole” koja je krenula sjajno, a gdje tek očekujemo uspjeh i rezultate. Osnovni zadatak u kratkorocnom periodu biće aktivnosti na vraćanju statusa šaha na mjesto koje mu pripada u smislu kategorizacije šaha kao sporta i rešavanja problema prostorija Saveza - prokomentarisao je Milović svoj reizbor. 

Za članove upravnog odbora u novom mandatu izabrani su: Božidar Bonja Ivanović, Veselin Drašković, Predrag Marković, Aleksandar Radunović, Nenad Radulović, Radomir Uljarević i Veljko Nikolić. 

Skupština je održana na Cetinju, gdje je juče počela Prva liga. Predsjedavao je Željko Obadović, potpredsjednik Skupštine, usled opravdanog odsudstva predsjednika Dragana Popadića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:35