KK Onogošt / - FOTO: KK ONOGOšT
20/09/2022 u 22:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jubilej Onogošta - 30 godina postojanja

Karate klub Onogošt veliki jubilej, 30 godina postojanja, obilježiće oranizacijom tradicionalnog međunarodnog turnira Kup Nikšića, saopšteno je iz tog kluba

Turnir će biti održan 2. oktobra, a okupiće više stotina karatista iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Onogošt će 18. put biti organizator karate takmičenja, u katama i borbama, u konkurenciji pionira, nada, kadeta i juniora.

Organizator je najavio da će klub u čast jubileja podsjetiti na takmičare koji su pronosili slavu crnogorskog karatea i zahvaliti se svima koji su pomogli da Onogošt bude što je danas.

Direktor kluba Dragoljub Fatić kazao je da je kroz školu i takmičarski pogon Onogošta prošlo više od 6.000 pionira, kadeta, juniora, i seniora.

- Onogošt je izrastao u jedan od vodećih klubova u Crnoj Gori, a zalaganjem svih ljudi u klubu i osmišljenim radom stručnog štaba klub je dokazao kako se sa gole ledine može formirati uspješna sportska organizacija i sportski kolektiv za primjer - rekao je Fatić agenciji MINA.

On je podsjetio da su karatisti Onogošta predstavljajući svoju državu i grad osvojili više od 70 medalja na zvaničnim međunarodnim šampionatima.

Trofejni stručnjak podsjetio je da se Onogošt može pohvaliti seniorskim evropskim medaljama, ima evropskog i svjetskog prvaka i pobjednika Svjetskog kupa, osvajače medalja na prvenstvima Mediterana i Balkana, kao i sa Unirvezitetskih prvenstava Evrope i svijeta.

- Svi ti rezultati i nastupi naših takmičara govore da se sa ovakvim uspjehom može pohvaliti mali broj sportskih kolektiva, kako u našem gradu, tako i u našoj državi - kazao je Fatić.

Organizator turnira je Karate klub Onogošt, a pokrovitelj Sekretarijat za sport opštine Nikšić.

Saopšteno je da je taj sportski događaj uvršten u manifestaciju Septembarski dani Nikšića.

Početak takmičenja u Sportskom centru zakazan je za devet sati i 30 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:52