Црногорске јуниорке / - Фото: Одбојкашки савез
11/04/2022 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јуниорке у трећој рунди квалификација за ЕП

Женска jуниорска репрезентациjа Црне Горе изборила jе пласман у трећу рунду квалификациjа за Европско првенство, коjа ће бити одржана од 30. jуна до 3. jула

Изабранице селектора Златка Ћаћића освоjиле су друго мjесто у групи Ф коjа jе играна у Сараjеву, изгубивши у првом колу од Шваjцарске са 3:2, а савладавши истим резултатом домаћина Босну и Херцеговину у другом колу.

На таj начин Црна Гора jе била трећа од девет другопласираних селекциjа, а за трећу рунду квалификациjа пласирало се осам наjбољих другопласираних тимова, коjи ће бити распоређени у двиjе групе по четири репрезентациjе. На ЕП путуjу побjедници група.

- Самом чињеницом да ће се формирати двиjе групе по четири екипе, а да само првопласирана екипа из групе пролази на ЕП, у тежоj смо ситуациjи него у Сараjеву. Да не помињем и квалитетниjе селекциjе коjе ће нас сачекати као противници у последњоj рунди квалификациjа. Остаjе нам да прикупимо материjал о евентуалним противницима из наше групе, направимо план и програм припрема и тражимо шансу за пласман на друго ЕП за ову генерациjу дjевоjака - казао jе Златко Ћаћић, селектор женске jуниорске репрезентациjе Црне Горе.

Европско првенство за jуниорке (У19) одржаће се од 27. августа до 4. септембра 2022. године у Скоплjу, главном граду Сjеверне Македониjе. За ЕП квалификовали су се побjедници група у тек завршеноj другоj рунди квалификациjа, а то су: Италиjа, Хрватска, Румуниjа, Словениjа, Грчка, Шваjцарска, Пољска, Србиjа и Турска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:45