Карате савез Црне Горе / - Фото: Карате савез Црне Горе
24/03/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карате савез: Да ли је одлука да останемо без средстава награда за резултате?

Црногорски каратисти и Карате савез изненађени су и затечени одлуком Управе за спорт и младе да им не додиjели средстава на конкурсу за суфинансирање програма спортских организациjа

Управа за спорт и младе обjавила jе jуче одлуку о расподjели средстава црногорским спортским савезима.

Међу 38 спортских асоциjациjа, коjима су додиjељена средства, нема Карате савеза.

- Да ли jе одлука да останемо без средстава, послиjе историjске године и четири европске медалjе, награда и стимуланс да карате спортисти наставе да промовишу државу као што су то изузетно успjешно радили децениjама уназад - пише у реагованjу Карате савеза.

Наводи се да jе Црна Гора захвалjуjући каратеу прошле године имала два европска шампиона, била актер финала сениорског првенства Европе и освоjила jош jедну медалjу на том шампионату.

- Jе ли за очекивати да послиjе таквих успjеха треба да стрепимо за буџет или jе било реалниjе очекивати да добиjемо вjетар у леђа за нове успjехе и медалjе - пише у саопштењу.

Из Карате савеза поручили су да им jе жао што Управа за спорт и младе ниjе имала слуха за изузетно талентоване такмичаре, коjи су у свакоj старосноj категориjи међу наjбољима у Европи.

- Вjеровали смо да jе спорт и спортиста у центру сваке одлуке Управе за спорт и младе. Очигледно да, у овом случаjу, ниjе. У одбрани од овакве одлуке ми ћемо потражити правни лиjек. Сигурни смо да нам неће много требати да докажемо да сте погриjешили - стоjи у реаговању Карате савеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:49