Крстајић у друштву Раковићеве и Дуловић / - Фото: КСЦГ.ме
23/07/2021 u 19:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Каратисти не желе промјене на челу Савеза, подржали Крстајића

Услови коjе jе предсjедник Иван Крстаjић са Управним одбором стварао, као и заjеднички дух коjи се осjећао код свих, били су предуслов за остваривање историjских резултата црногорских каратиста, пише у саопштењу сениорских карате репрезентативаца у борбама

Наводи се да jе тимски дух и стварање култа репрезентациjе директна заслуга селектора коjи воде мушки и женски сениорски тим и предсjедника Крстаjића.

Сениорски репрезентативци су у отвореном писму Карате савезу, клубовима, предсjеднику и делегатима Скупштине и црногорскоj спортскоj jавности, пружили пуну подршку Крстаjићу за нови мандат на челу те асоциjациjе, уз убjеђење да ће наставити остваривање циљева и стваранjе услова за младе спортисте.

Они су поручили да не желе и да ниjесу за кадровске промjене у Карате савезу, наводећи да сматраjу да тим коjи побjеђуjе не треба миjењати!

- Изненађени догађаjима на претходноj Скупштини, на коjоj су се дешавали чудни и непримjерени поступци поjединих делегата, коjи не приличе и не користе jедном успjешном савезу као што jе КСЦГ, као и о причи поjединаца о наводноj подиjељености у нашем савезу сазнали смо из медиjа - пише у саопштењу сениорских карате репрезентативаца.

Они су поручили да у њиховом тиму влада jединство и заjеднички дух и да као никада до сада дишу сви као jедан, са циљем да наставе да остваруjу врхунске резултате од значаjа за државу Црну Гору.

- Резултати у претходним годинама, а посебно у посљедње три, гдjе смо освоjили безброj медаља са европских и свjетских шампионата, као и овогодишња историjска титула вицешампиона Европе и бронзана медаља Jелене Максимовић довољно говори о заjедништву свих нас на оствариванjу врхунских спортских резултата", пише у саоптењу.

Наводе да, упознати са ситуациjом коjа jе по њиховом мишљењу наметнута не за добро каратеа, осjећаjу моралну дужност да реагуjу и сматраjу да jе њихово мишљење важно, по многима инаjважниjе.

- Ми смо спортисти коjи наjвећи дио свог времена посвећуjемо карате спорту жртвуjући и своjе здравље за напредак каратеа и представљање наше Црне Горе на наjбољи начин. Не желимо и нисмо за кадровске промjене у нашем савезу, jер сматрамо да тим коjи побjеђуjе не треба миjенњати! Сматрамо да сви карате прегаоци заjедно треба да се боре, да се наши резултати валоризуjу на прави начин- пише у саопштенjу.

Сениорски карате репрезентативци поручили су да jе наjвећа част и обавеза за сваког каратисту да се бори под заставом своjе државе.

- Када наши резултати чине поносним наше грађане и спортску jавност, ми имамо мотив више да на наjбољи начин репрезентуjемо Црну Гору - стоjи у саопштењу сениорских репрезентативаца.

Саопштенjе су потписали Огњен Оташевић, Ненад Дуловић, Марио Хоџић, Никола Маловић, Предраг Смоловић, Боjан Бошковић, Балша Миличковић и Андриjа Фатић, Ана Драшковић, Jелена Максимовић, Ксениjа Раjовић, Марина Раковић, Драгана Коњевић и Милена Jовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:04