Ватерполисти Катара / - фото: ВПСЦГ
06/11/2021 u 18:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катаро без центра улази у нову сезону

Шеф струке млађег которског ватерполо клуба поручује да ће морати да прилагођавају игру противницима и играју јачу одбрану. Тренинзи само три до четири пута недјељно

Ватерполисти Катара су прошле сезоне били прави бум.

Након више година су били конкурентни ривалима из Црне Горе, успјели чак да помуте рачуне Будви и Приморцу.

„Академији” ће ове сезоне бити много теже, прије свега јер је искусни центар Бојан Пауновић одлучио да пређе у редове градског ривала.

Потенцирао је то тренер Иван Бјелобрковић пред старт Купа Црне Горе у Будви у недјељу.

За нас ће ово бити прве званичне утакмице у сезони. Током већине прошле године смо били конкурентни осталим екипама. Сада смо „танки” на позицији центра, а то је позиција која је најбитнија за напад, тако да ћемо морати да прилагодимо нашу игру, да се усресредимо на одбрану, па да из те одбране „радимо” полуконтре и контре. Видјећемо како ће све то изгледати – казао је Бјелобрковић.

Распоред турнира у Будви

Недјеља: Pриморац – Катаро (17), Будва – Jадран (19); понедјељак: Катаро – Јадран (17), Будва – Приморац (19); уторак: Будва – Катаро (17), Јадран – Приморац (19).

Искуство је на страни ривала, младост и „глад” за успјехом предност Катара.

Момци су млади, жељни доказивања и сигурно се никоме неће помјерити. Сигуран сам да ће моји изабраници дати све од себе у сваком мечу и ићи на побједу – додао је Бјелобрковић.

Куп Црне Горе ће се ове сезоне играти по новом систему. На два полуфинална турнира ће играти свако са сваким, након чега ће се двије првопласиране екипе борити за трофеј а трећи и четврти тим за бронзу

Нови систем је добар за наше младе играче. Први турнир нам међутим долази у незгодном моменту. Базен у Котору још није пуштен у рад, тренирамо у Будви једном дневно, чак је и питање да ли радимо цијеле седмице. Некад одрадимо три или четири тренинга седмично, без теретане. Шта је ту је, идемо даље – закључио је Иван Бјелобрковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:22