Бранко Вујовић / EPA-EFE-Фото: EPA/SASCHA STEINBACH
18/06/2022 u 20:58 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Киелце и Барселона у финалу, Бранко Вујовић напада трон

Финале Лиге шампиона за рукометаше игра се у недјељу од 18 сати

Киелце и Барселона заказали су битку за европски трон на 13. издању фаjнал-фора Лиге шампиона за рукометаше у Келну.

Пољски првак након шест година изборио jе финале побjедом над мађарским Веспремом – 37:35, док jе бранилац титуле Барселона славила против ослабљеног Кила - 34:30.

У првом полуфиналу Веспрем jе имао и игру и резултат у првом полувремену (18:16), али у наставку jе пољски тим заиграо много боље, сериjом 9:3 повео са 25:21 и предност одржавао до краjа.

Киелце су до триjумфа предводили Аркадијуш Морито са осам погодака и Игор Карачић са пет, док је црногорски репрезентативац Бранко Вуjовић постигао два гола.

Код Веспрема са осам погодака најефикаснији је био Расмус Лауге.

- Ми смо дошли по трофеj. Нисмо дошли да гледамо финале са стране. Потрудићемо се да га освоjимо – казао је Вујовић након меча.

Барса је у другом полуфиналу оправдала улогу фаворита против Кила, који без повријеђених Сандера Сагосена и Хендрика Пекелера није имао шанси у крцатој "Ланксес арени".

Каталонце је тријумфа предводио Алеш Гомез Абељо са 12 голова, док је код Кила Патрик Винчек био наjефикасниjи са седам.

Финале се игра у недјељу у 18.00 часова. Киелце ће тражити другу, а Барселона 11. титулу и имати прилику да постане прва екипа коjа jе у овом формату успјела да одбрани трон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:52