Crnogorska ekspedicija u Rumuniji / -FOTO: TEKVONDO SAVEZ CRNE GORE
07/04/2023 u 17:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kvalifikacioni turnir za plasman na Evropske igre u tekvondou počinje sjutra

Crna Gora sa pet takmičara u Bukureštu

Bukurešt će za vikend biti domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na Evropske igre, na kojem će nastupiti i seniorska tekvondo reprezentacija Crne Gore sa pet takmičara.

Predvođeni trenerima Nikolom Gegajem, Balšom Radunović i Vladom Stanišićem, boje Crne Gore u glavnom gradu Rumunije braniće Anđela Berišaj (do 73), Andrea Komatina (do 57) i Jelena Peruničić (do 46) u ženskoj, a Zinedin Bećović (do 68) i Vasilije Peruničić (do 74) u muškoj konkurenciji.

-Ne čeka nas lak zadatak s obzirom da su veliki ulozi i da samo prvo mjesto vodi na Evropske igre. Naši takmičari pružiće svoj maksimum i pokušaće da se domognu tog velikog takmičenja, rekao je Gegaj agenciji "Mina".

Plasman na Igre u Krakovu, sa rang liste Evropske tekvondo federacije, izborilo je 14 najboljih. Kvalifikovaće se i osvajač zlatne medalje sa kvalifikacionog turnira u Bukureštu, a listu od 16 učesnika kompletiraće predstavnik države domaćina Igara.

Sjutra, prvog dana kvalifikacionog turnira u Bukureštu, na borilište će od crnogorskih predstavnika Anđela Berišaj i Jelena Peruničić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:01