Дебакл Солнока / - фото: FACEBOOK.COM/PG/SZVSC
17/10/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Квартет већ виђен у Лиги шампиона

Ватерполисти Црвене звезде савладали Савону у Италији

Већ након првих утакмица плеј-офа квалификација практично се зна која четири клуба ће напредовати у Лигу шампиона за ватерполисте.

Сплитски Јадран, Бреша и ОСЦ су убиљежили убједљиве побједе у првим мечевима плеј-офа, док ће Црвена звезда на свом пливалишту, 20. октобра, бранити минималну предност против Савоне.

„Црвено-бели” су у мечу пуном преокрета направили брејк 9:8 (1:1, 3:2, 1:3, 4:3)

Београђани су у финишу серијом 3:0 стекли два гола предности (9:7), да би Матео Јоки Грата, три секунде прије краја, ублажио пораз домаћих.

„Хет-трик” за Црвену звезду је уписао Иван Басара, Будванин Богдан Ђурђић је постигао два, а Новљанин Гаврил Суботић један гол.

Савонин Небојша Вушковић је са четири поготка био најефикаснији актер утакмице.

Сплитски Јадран је претходног викенда у првенству Хрватске савладало Младост 15:7, а синоћ је било 14:7 (1:3, 6:2, 3:1, 4:1)

„Жапци” су добро почели, али су домаћи у другој четвртини за четири минута постигли пет голова и увели утакмицу у очекивани ток.

„Звончац” су предводили Звонимир Бутић и Никша Добуд са по три гола, док су код Загрепчана два пута мрежу тресли само Марин Дашић и Дарио Раковац.

Солнок је прошле сезоне освојио трофеј у Евро купу, побједом над земљацима из Орвoшија.

Међутим, завршетком каријере голмана Виктора Нађа и одласком српског трија Филип ФилиповићДушко ПијетловићРадомир Драшовић снага европског шампиона из 2017. године је знатно слабија, што је ОСЦ искористио да се на бруталан начин освети за пораз у финалу другог по снази континенталног клупског такмичења.

Тим Данијела Варге је у Солноку славио са 15:6 (4:1, 4:1, 5:3, 2:1).

Колико шампиону Евро купа фали Виктор Нађ говори податак да су њихови голмани убиљежили само једну одбрану.

Госте је до побједе предводио четвороструки стријелац Ерик Чачовски.

У редовима домаћих нико није постигао више од једног гола.

Предвођена седмоструким стријелцем, Винћенцом Ренцутом, Бреша је у последњој четвртини сломила отпор домаће Барселоне 17:13 (5:4, 3:3, 3:3, 6:3).

Црногорског репрезентативца Петра Тешановића је четири пута матирао Барсин Лукас Дурик.

Бреша и сплитски Јадран ће у Лиги шампиона играти у групи А са Ференцварошем, Барселонетом, Олимпијакосом, Динамо Тбилисијем, Радничким из Крагујевца и домаћином фајнал-ејта, Новим Београдом.

ОСЦ и највјероватније Црвена звезда ће у групу са Б са европским шампионом Про Реком, Југом, Хановером, Марсејом, Шпандауом и Стеауом.

Губитници из плеј-офа ће европски пут наставити кроз Евро куп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:48