Василије Лалошевић / - РТЦГ
08/06/2021 u 08:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лалошевић задовољан новцем опредијељеним за спорт

- Уложили напоре да наши спортисти добију потребан новац и све услове потребне за припреме. Ни једно такмичење није пропуштено”, казао је Лалошевић у Јутарњем програму ТВЦГ

Директор Управе за спорт и младе Василије Лалошевић каже да спортисти којиће представљати Црну Гору на Олимпијским играма имају све услове потребне за рад. Истакао је да ће усвајањем буџета, које ће по његовим сазнањима бити крајем ове седмице, услови и подршка бити регуларни за све. Истакао је да је задовољан новцем који ће буџетом бити опредијељен за Управу за спорт иако је предвиђено 900 хиљда мање него прошле године.

“Иако је ситуација таква каква је с буџетом ми смо уложили напоре да наши спортисти добију потребан новац и све услове потребне за припреме. Ни једно такмичење није пропуштено”, казао је Лалошевић у Јутарњем програму ТВЦГ.

Каже да су у Управи веома оптимистични када је ријеч о бројности делегације.

“У првом кварталу успјели смо дас обезбиједимо 2/12 буџета иако нам није била законска обавеза, трудили смо се да свих 39 савеза, поготово ЦОК и ПОК добију средства. Сад смо успјели, Влада је усвојила прошле седмице информацију коју смо ми предали и у том тренутку поново је та такозвана друга транша ињекција стигла у спортске савезе и мислим да имају све неопходне услове”, казао је Лалошевић.

Истакао је да је задовољан новцем који ће буџетом бити опредијељен за Управу за спорт иако је предвиђено 900 хиљда мање него прошле године.

"Али по ставкама биће сасвим довољно новца за финансирање савеза, значајних тематских такмичења и има једна ставка, везана за младе. Планирано је отварање шест или седам омладинских сервиса и центара. тако да имамо могућност да појкријемо Црну Гору", казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:40