Crna Gora opravdala ulogu favorita / -FOTO: IHF
09/12/2023 u 17:12 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavice" korak bliže četvrtfinalu

Izabranice Bojane Popović opravdale ulogu favorita i čekaju rasplet u grupi

Reakcija nakon poraza od Hrvatske bila je odlična – rukometašice Crne Gore ubjedljivo su savladale Senegal (29:21) i korak su bliže četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Sa afričkom selekcijom "lavice" su se mučile prije četiri godine, na SP u Japanu (29:25), ali danas u Geteborgu su joj očitale lekciju. Izabranice Bojane Popović su tako ispunile prvi cilj, vratile se na trijumfalni put i sada čekaju rasplet preostalih utakmica u grupi I i večerašnji duel između Švedske i Mađarske. Ukoliko Švedska koja je jedan od tri domaćina slavi, a Mađarska u ponedjeljak dobije Hrvatsku onda bi Crna Gora osigurala plasman među osam i sa Švedskom igrala meč za prvo mjesto.

U svakom slučaju odnos protiv Senegala, posebno u prvom poluvremenu koje je bilo perfketno I koje su "lavice" dobile sa 10 razlike (18:8) može da raduje. U nastavku su u nekoliko navrata imale i rekordnih plus 12. 

Do trijumfa nad Senegalkama, četvrtog na šampionatu Crnu Goru su predvodile su Jelena Despotović, Bobana Klikovac, Dijana Mugoša i Ivana Godeč sa po četiri gola, dok su po tri dodale Ivona Pavićević i Matea Pletikosić. 

Golmanka Marina Rajčić imala je 11 odbrana, a Anastasija Babović dvije. 

Popović: Veoma važna pobjeda

Crna Gora lako dobila Senegal

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2024CG RUKOMET
25. jul 2024 08:03