Ивона Павићевић / - Фото: Рукометни савез
07/12/2021 u 09:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Лавице" против олимпијског шампиона

Рукометашице Црне Горе вечерас од20 сати и 30 минута играју против олимпиjског шампиона Француске у последњем колу групне фазе Свjетског првенства у Шпаниjи

За 48 сати се све промиjенило. Од туге након убjедљивог пораза од Словениjе (28:18), до еуфориjе послиjе исто тако убjедљивог триjумфа над Анголом (30:20) и практично осигураног пласмана међу 24 наjбоље селекциjе свиjета.

- Осjећаj jе предиван, пресрећне смо што смо добиле Анголу и избориле главну фазу. Било jе тешко послиjе пораза од Словениjе, али смо по ко зна коjи пут показале да смо праве када jе наjпотребниjе. Ангола jе незгодан противник, наjважниjе jе што смо показале карактер - истиче лиjево крило Ивона Павићевић.

Побjедом над Африканкама ниjе завршен посао за Jованку Радичевић и саиграчице. Чека их jош jедан меч у групи А, и то какав - дуел са олимпиjским шампионом Француском.

- О Францускоj jе сувишно причати. Феноменална jе на свим позициjама и одбрана ће бити наjважниjа. Ако будемо праве у том сегменту, добар осjећаj ћемо прениjети у напад. Морамо да играмо дисциплиновано, са што манjе техничких грешака, jер противник као што jе Француска то кажњава лаким головима - поручуjе Павићевић.

Триjумфом над Анголом, „лавице” су избjегле Куп предсjедника, тj. мечеве за пласман од 25. до 32. мjеста са селекциjама из трећег рукометног свиjета. У главноj фази их чекаjу дуели са Русиjом, Србиjом и Пољском, на коjима могу да напредуjу.

- Та три меча су одлична за нас, да се уиграмо, jер смо дошли у подмлађеном саставу и нико ниjе очекивао ништа од нас. Доказале смо да можемо да играмо, борићемо се са свима и дати све од себе - поручила jе Павићевићева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:05