Nova generacija pokazala da pripada eliti / -FOTO: RSCG/IHF
18/12/2023 u 18:13 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" se vratile kući: Ponosne na urađeno

Marina Rajčić, Itana Grbić i Dijana Mugoša nisu krile zadovoljstvo i vjeruju da će Crna Gora izboriti vizu za OI u Parizu

Iz hladne Skandinavije, nakon više od 20 dana u suncem okupanu Podgoricu vratile su se rukometašice Crne Gore. Srećne i zadovoljne nakon što su stigle do četvrtfinala, u izmijenjeneom i podmlađenom sastavu zauzele sedmo mjesto, ostvarile cilj i pokazale da pripadaju svjetskoj eliti.

- Bilo je prelijepo. Dale smo maksimum, imale smo odlične utakmice, sjajne provjere da vidimo koliko možemo I šta može od nas da se očekuje. Kada sumiramo utiske, ponosna sam na sve što smo uradile - kazala je kapitenka Marina Rajčić. - Za 50 posto igračica, ovo je bilo prvo prvenstvo u vodećim ulogama. Mislim da su jedva čekale da dobiju takvu šansu i da su je maksimalno iskoristile - naglasila je kapitenka.

Zadovoljstvo urađenim na SP nije krila ni Itana Grbić.

- Mislim da smo sve učinili ponosnim, jer smo od prvog minuta ginule na terenu. Bilo je pobjeda, bilo je poraza, ali smo poslije svakog meča uzdignute glave napustile teren. Iz svakog poraza smo i učile, ovo je i velika škola - kazala je Grbić.

Pokazala je Itana da je sada jedna od liderki tima.

- Trudila sam se da razigravam sve saigračice, da budem u funkciji tima. Zadovoljna sam kako sam odigrala.

Najbolje partije u reprezentativnom dresu na SP u Skandinaviji pružala je lijevo krilo Dijana Mugoša, koja je bila najefikasnija "lavica" sa 43 postignuta pogotka.

- Dala sam sve od sebe da igram najbolje što mogu, nadam se da sam ispunila očekivanja. Nije, naravno, biti lako naslijediti vrhunska krila, kao što su Jovanka i Majda, ali se trudimo da im budemo prave nasljednice - istakla je Mugoša, koja je dugo pauzirala zbog povrede koljena.

Igračice se sada vraćaju u klubove, ali već razmišljaju o aprilu i olimpijskim kvalifikacijama. Crna Gora će za rivale imati Njemačku, Sloveniju i Paragvaj, a dvije selekcije ići će u Pariz.

- Vjerujem da imamo baš velike šanse, pune smo samopouzdanja nakon ovakvog prvenstva. Pripremićemo se što je bolje moguće, daćemo sve što imamo da izborimo vizu - kazala je Mugoša.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre na rasporedu su od 11. do 14 aprila.

- Mislim da smo stekle ogromno iskustvo. Čeka nas jako teška grupa. Znamo Sloveniju, Njemačku smo pobijedile prošle godine na Evropskom prvenstvu… Najvažnije da budemo u formi u klubovima i da, naravno, zdrave i spremne dočekamo turnir - zaključila je Itana Grbić.

I nova generacija u budućnosti je spremna na velike stvari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:33