Milena Raičević / - FOTO: RSCG
20/11/2022 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" večeras za bronzu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Ljubljani sa Francuskom utakmicu za treće mjesto i bronzanu medalju na 16. Evropskom prvenstvu

Biće to njihov drugi međusobni duel na šampionatu, nakon što je Francuska u Skoplju, na startu glavne runde, trijumfovala 27:19.

Rival izabranicama selektorke Bojane Popović je zvanični olimpijski šampion, koji je do polufinala došao sa maksimalnim učinkom.

Od borbe za šampionski trofej odvojio ih je poraz od Norveške 28:20.

Francuske rukometašice, koje su prije dvije godine igrale finale, boriće se za četvrtu bronzanu, ukupno šestu evropsku medalju.

Trofej su osvojile 2018, dvije godine kasnije morale su se zadovoljiti srebrnom medaljom, dok su bronzane bile 2002, 2006. i 2016. godine.

Crnogorske rukometašice boriće se u Ljubljani za drugo evropsko odličje, nakon što su 2012. godine bile prvakinje Evrope.

Na korak od pobjedničkog postolja bile su i dvije godine kasnije, ali su izgubile meč za treće mjesto od Švedske 25:23.

Prvu fazu takmičenja, u grupi u Podgorici, završile su sa maksimalnim učinkom, nakon pobjeda protiv Španije 30:23, Njemačke 29:25 i Poljske 26:23.

Slavile su i protiv Rumunije, u glavnoj rundi, 35:34, dok su poražene od Francuske 27:19 i Holandije, u meču bez rezultatskog značaja, 42:25.

U polufinalu izgubile su od Danske 27:23.

Srednji bek Milena Raičević smatra da će bronzanom odličju biti bliža ekipa koja se bolje izdigne od poraza u polufinalu.

- Nema mjesta za tugovanje, osmjeh na lice. Moramo pokazati veliku borbu i želju da bi uspjeli da se domognemo medalje - rekla je Raičević.

Govoreći o polufinalnom duelu sa Danskom, ona je kazala da je bilo dobrih i loših momenata, sjajan početak, pa onda početničke greške.

- Uspjeli smo da pokažemo veliku snagu i želju da se vratimo, ali nam je na žalost nedostajalo snage i rotacije u igru da bi izdražali taj tempo - rekla je Raičević.

Ona je naglasila da će umor predstavljati veliki problem i protiv Francuske.

- Jasno je da nemamo rotaciju, ali ostalo je još samo 60 minuta i svu snagu, do posljednjeg atoma, treba da ostavimo na teren. Crna Gora sa bilo kojom medaljom mora biti zadovoljna, iako je i sam plasman među četiri najbolje u Evropi već ogroman uspjeh - rekla je Raičević.

Ona je naglasila da je crnogorska selekcija izvukla iz sebe svoj maksimum.

- Ostaje žal za plasmanom u finale. Moramo da se izdignemo, jer igramo za medalju - rekla je Raičević.

Lijevo krilo Ivona Pavićević kazala je da je Crna Gora samim plasmanom u polufinale već napravila ogroman uspjeh.

- Mnogo smo se potrošile i umor je prisutan, ali imamo još snage i daćemo sve od sebe da osvojimo medalju. Ginućemo jedna za drugu. Vjerujem da ćemo odigrati dobar meč - rekla je Pavićević.

Duel u dvorani Stožice počeće u 17 sati i 45 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:57