Matea Pletikosić / EPA-EFE-BO AMSTRUP
16/12/2023 u 14:51 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavice" žele pobjedu na oproštaju

Crna Gora sjutra protiv Češke (10.15) igra meč za sedmo mjesto na SP

Nastup na 26. Svjetskom prvenstvu ženska rukometna reprezentacija Crne Gore završava sjutra utakmicom za sedmo mjesto protiv Češke i želi trijumfalan oproštaj nakon dva vezana poraza od Danske i Holandije.

Ako izabranice Bojane Popović slave u matineu u Herningu (meč počinje u 10 sati i 15 minuta) rivali u kvаlifikacionoj grupi će im biti Slovenija, Paragvaj i poraženi iz duela za petu poziciju na Svjetskom prvenstvu, Holandija ili Njemačka.

U slučaju poraza "lavice" bi igrale u grupi sa Španijom, Argentinom i pobjednikom duela Holandija – Njemačka.

- Smatram da moramo da pokažemo karakter i da moramo da izađemo kao pobjednice. Želimo da sa lijepim osjećajem završimo prvenstvo u kome smo pokazale dosta. Na teren moramo da izađemo kao da je najvažnija utakmica, kao da je finale, da zaboravimo na umor i poraze protiv Danske i Holandije - kazala je Matea Pletikosić. - Možda je malo lakša grupa ako budemo sedme, ali kako god da bude – sve će zavisiti od nas - dodala je Matea.

Češka je najprijatnije izanenađenje šampionata.

- Čehinje se bore, dobar su tim, ali vjerujem da našom odbranom možemo da napravimo prevagu - poručila je Pletikosić.

Jelena Vukčević, koja je najmlađa u reprezentaciji nada se trijumfu uprkos umoru ekipe.

- Djevojke koje su igrale mnogo sigurno su umorne i fizički i psihički. Najvažnije je da ostanemo sve zdrave i bez povreda, ali želimo i pobjedu, koja bi nam značila i zbog daljih puteva i narednih izazova. Želimo i da s osmjehom završimo prvenstvo - kazala je 19-godišnja Vukčević.

"Lavicama" pripada uloga favorita.

- Imamo jedinstvenu 6-0 odbranu, te da bi baš odbrana, uz strpljiv napad, mogla da nas dovede do pobjede - istakla je Vukčević, koja je debitovala na planetarnoj smotri i postigla prve golove.

- Predivan osjećaj, vidjela sam kako je biti dio najboljeg tima i na terenu i van njega. Sjajne utiske nosim sa prvenstva.

Posljednjeg dana SP za peto mjesto, u 13 sati, sastaće se Njemačka i Holandija, Švedska i Danska boriće se za bronzu od 16 sati, dok će Norveška i Francuska veliko finale igrati od 19 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2023RUKOMET CG
24. maj 2024 00:54