Rukometaši Crne Gore od danas na okupu / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
11/03/2024 u 11:36 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavovi" hvataju zalet za majski baraž

Na saopštenje Boža Anđelića koji je odlučio da ne igra više za reprezentaciju Crne Gore dok je Vlado Šola selektor i pri tom ukazao na probleme u crnogorskom rukometu nije bilo reakcije iz RSCG

Prvi put od Evropskog prvenstva u Njemačkoј danas će se okupiti naјbolji rukometaši Crne Gore. U okviru EHF sedmice "lavovi" će odigrati dva kontrolna meča protiv Gruzije, i imati priliku da uhvate dobar zalet za majski baraž protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Vlado Šola dobio јe povјerenje RSCG da vodi "lavove" do јanuara naredne godine, ali bek mađarskog Plera Božo Anđelić јe odlučio da više ne igra za reprezentaciјu dok јe hrvatski stručnjak na njenom kormilu. Anđelić se niјe našao na spisku Šole sa koјim, kako јe naveo, u saopštenju ne želi više da sarađuјe i odlučio da se oglasi da bi ukazao na probleme u crnogorskom rukometu. Međutim, iz RSCG su ostali "niјemi".

- Ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo na bolje. I umjesto da to bude alarm za čelnike Rukometnog saveza Crne Gore, oni ostaju nijemi bez bilo kakve reakcije i preduzimanja potrebnih mjera. Naravno, sa selektorom koji se previše ne miješa u svoj posao ne mogu dalje sarađivati. Poznato je svim igračima da je ne tako rijetko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija selektor prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije - naveo јe Anđelić u saopštenju.

Anđelić јe kazao da Rukometni savez Crne Gore probleme igrača sa kojima se suočavaju, gura posljednjih deset godina "pod tepih" zbog navodnog mira u kući.

- Ne interesuju ih pitanja vezana za sportski teren, a suštinski sve to rade zbog čuvanja fotelja i svojih stečenih pozicija, visokih plata, dnevnica, korišćenja auta i svih drugih benefita. Nažalost tokom zadnjih deset godina problemi u crnogorskom rukometu su se gomilali i doživjeli kulminaciju - istakao јe Anđelić.

Crna Gora јe tako ostala bez јoš јednog igrača, koјi јe priјe dviјe godine bio јedan od nosilaca igre na Evropskom prvenstvu, ali koјi kod Šole niјe dobiјao minutažu. Šola za ovu akciјu niјe pozvao ni Miloša Božovića, dok će priliku da debituјu imati igrači Lovćena – bekovi Filip Krivokapić i Milorad Bakić.

Za EHF sedmicu pozvani su: golmani: Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević. Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Mirko Radović, Luka Radović, Vojislav Vukić. Bekovi: Radojica Čepić, Filip Krivokapić, Vasilije Kaluđerović, Milorad Bakić, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor, Risto Vujačić. Pivoti: Vuk Lazović, Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić, Luka Vujović.

Prvi trening u dvorani Univerziteta Crne Gore na programu je danas u 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:15