SAD i Švajcarska dobile specijalne pozivnice / -FOTO: IHF
23/05/2024 u 17:33 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavovi" i zvanično bez SP

Specijalne pozivnice dodijeljene Sjedinjenim Američkim Državama i Švajcarskoj

Informacija koju je prvi objavio Portal RTCG  dobila je i zvaničnu potvrdu - Savjet Međunarodne rukometne federacije (IHF) dodijelio je dvije vajld karte i to Sjedinjenim Američkim Državama i Švajcarskoj, čime se kompletirao broj učesnika za Svjetsko prvenstvo čiji su domaćini Hrvatska, Danska i Norveška.

Dakle, rukometaši Crne Gore definitivno neće učestvovati na planetarnoj smotri januara naredne godine.

- Sjedinjene Američke Države će sada nastupiti po osmi put na Svjetskom prvenstvu, dvije godine nakon što su upisale prve dvije pobjede na planetarnim prvenstvima i završile na 20. mjestu. Pošto su Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. udaljene samo četiri godine, muška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država će iskoristiti ovu šansu da se još više razvija.

Švajcarska će 12. put u svojoj istoriji biti prisutna na muškom Svjetskom prvenstvu, a drugi put u posljednjih 30 godina, nakon što je u Egiptu 2021. završila na 16. mjestu. IHF јe Švaјcarskoј dodijelio vaјld-kard zbog kombinaciјe faktora, uključuјući sportske zasluge, zbog čega su eliminisane u kvalifikaciјama za Evropu, dio 2 – faza 2 protiv Sloveniјe na penale, pošto јe nakon 120 minuta završeno u pat poziciјi, kao i iz komerciјalnih razloga, јer su posle detaljne analize imali naјveći domet. - navodi se u obrazloženju IHF.

Sastav za IHF Svjetsko prvenstvo za muškarce 2025: Evropa: Austrija, Hrvatska, Češka, Danska, Francuska, Švedska, Njemačka, Mađarska, Island, Italija, Sjeverna Makedonija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Slovenija, Španija, Švajcarska. Afrika: Alžir, Zelenortska ostrva, Gvineja, Egipat, Tunis. Azija: Bahrein, Kuvajt, Japan, Katar. Južna i Centralna Amerika: Argentina, Brazil, Čile, Sjeverna Amerika i Karibi: Kuba, Sjedinjene Američke Države.

Žreb za Svjetsko prvenstvo biće upriličen 29. maja u Zagrebu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2025IHF SP
16. jun 2024 13:20