Црногорски рукометаши / - Фото: РСЦГ
20/01/2022 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Лавови" настављају свој сан у главној рунди, први ривал Хрватска

Jасно jе да наши момци немаjу што да изгубе ни у дуелу против Хрватске, ни у преостала три у главноj рунди, jер су пласманом међу 12 наjбољих, остварили резултат изнад свих очекивања

„Лавови“ дуелом против Хрватске почињу главну рунду Европског првенства у Мађарскоj и Словачкоj.

Биће то окршаj против jедне од наjбољих репрезентациjа свиjета у последње двиjе децениjе (два олимпиjска злата, титула шампиона свиjета и три наслова вицешампиона Европе), коjа се, међутим, суочава са броjним проблемима због корона вируса, због чега у табору нашег тима вjеруjу да могу да пруже добар отпор.

Jасно jе да наши момци немаjу шта да изгубе ни у дуелу против Хрватске, ни у преостала три у главноj рунди, jер су пласманом међу 12 наjбољих, остварили резултат изнад свих очекивања.

Васко Шеваљевић и саиграчи вjеруjу да ипак, ниjесу рекли послjеднjу риjеч и да могу да приреде jош неко изненађење, а оптимизам улива и чинjеница да би требало да буду комплетни, ако и играчи коjи су у првоj фази били позитивни на корона вирус, добиjу негативне резултате на новим тестирањима.

Пласман у главну рунду jе награда за момке коjи су показали да су наjуспjешниjа генерациjа рукометаша у нашоj држави,.

Момци су и даље на земљи, али свjесни да не треба да се задоволjе оним што су постигли, порука jе селектора Зорана Рогановића уочи почетка главне рунде Европског првенства и дуела против Хрватске коjи се игра у четвртак у 15.30 сати.

- Послиjе толико година, стигла jе награда. Момци су показали да су наjуспjешниjа генерациjа рукометаша Црне Горе и овог пута им честитам на томе. Показали су да су прави, поготово у овим условима, како су реаговали на сваку сметњу, на сваки проблем. Њихова ментална jачина jе одлучила. Нису губили фокус, већ су се концентрисали на све задатке и дошли смо у Будимпешту да се боримо са наjбољим екипама Европе. Сигурно да ћемо до краjа показати да можемо бити конкурентни свима - порука jе селектора Рогановића.

Црна Гора би у другу фазу требало да уђе jача за Стевана Вуjовића, Стефана Чавора и Милоша Божовића, коjи су због позитивних тестова на коронавирус први дио шампионата провели у изолациjи. Додатни медицински прегледи, ће показати да ли су сви спремни да помогну „лавовима“ већ у окршаjу против Хрватске на старту главне рунде.

- Ми смо и даље на земљи, не дамо jедни другима да одлетимо или да се задоволjимо са овим што смо урадили. Сад уносимо свjежину са три играча коjа су била у изолациjи, без неких већим симптома. Сачекаћемо медицинске прегледе, да то буде у реду. То нам даjе нову енергиjу и свjежину, коjа ће нам значити у наставку такмичења - рекао jе Рогановић.

- Хрватска се суочава са оним што смо ми донекле прошли. Видимо по нjима да рзмишлjаjу ко ће играти утакмицу, а то jе губљење фокуса са игре, што им отежава. Хрватска jе годинама у самом врху. И нjима као и нама, значи пуно кад сви обуку дрес репрезентациjе. Сjутра ће бити патриотског набоjа, мотивациjе, тога неће фалити. Сигуран сам да ће сви љубитељи рукомета уживати у тоj утакмици - поручио jе Рогановић.

Рогановић вjеруjе у добар резултат против "ватрених".

- Имамо тактичких замисли, коjе ће дати резултат. Момци су изниjели све што смо замисили. Са овом екипом можемо све да играмо. Поливалентни смо, можемо да одговоримо сваком задатку и право jе уживање радити са тимом, коjи има такав квалитет и потенциjал. Сигуран сам да ће и сjутра да ће све бити испоштовано и да ћемо направити добар резултат - закључио jе Рогановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:27