Novi Savjet za sport / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
08/03/2023 u 20:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legendarni bokser Miodrag Perunović na čelu novog saziva Savjeta za sport

Pored Perunovića novi Savjet za sport čine i Božidar Ivanović, Mirko Vičević, Jovanka Radičević, Dejan Bašanović, Branko Brnović, Dimitrije Rašović, Filip Patković i Jovica Petković.

Proslavljeni crnogorski bokser Miodrag Perunović novi je predsjednik Savjeta za sport, stručno-savjetodavnog tijela, koje ima predsjednika i osam članova, biranih iz reda sportista sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, istaknutih sportskih radnika i zaposlenih u Ministarstvu. Predsjednika i tri člana predlaže Ministarstvo. Pravo da predloži tri kandidata ima i Crnogorski olimpijski komitet, dok po jednog člana predlažu Paraolimpijski komitet i ustanova visokog obrazovanja iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja.

U novom sazivu Savjeta za sport, osim nekadašnjeg prvaka Evrope i dobitnika Trinaestojulske nagrade, su i velemajstor Božidar Ivanović, Mirko Vičević, Jovanka Radičević, Dejan Bašanović, Branko Brnović, Dimitrije Rašović, Filip Patković i Jovica Petković.

Shodno Zakonu o sportu, Savjet je nadležan da daje mišljenja i predloge u postupku pripreme strategije i zakona kojim se uređuje oblast sporta, o stručnim pitanjima u sportu i vrši i druge poslove u skladu sa ovim zakonom i aktom o obrazovanju savjeta.

Ministar Vasilije Lalošević poželio je članovima Savjeta uspješan rad, navodeći da je uvjeren da će respektabilan saziv rezultirati brojnim idejama koje će dovesti do povoljnijeg položaja i novih benefita za naše sportiste i sportske radnike.

Sastanku su prisustvovali i direktor direktorata za sport Zoran Jojić, načelnik Odsjeka za međunarodnu saradnju Miloš Lalević i samostalni savjetnik u Direktoratu za sport Danilo Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:59