Бакић, Радовић и Лупулеску / - Фото: ПОК
13/05/2022 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лупулеску: Радовић и Бакић најбољи кад је најпотребније

Црногорски стонотенисери Филип Радовић и Лука Бакић и на изузетно jаком турниру у Лашком показали су да када jе наjбитниjе знаjу шта треба да одиграjу да би побиjедили, казао jе тренер репрезентациjе Николае Лупулеску

Радовић и Бакић обезбиjедили су у Лашком бронзане медаље, а сjутра бориће се за пласман у финале.

Лупулеску jе казао да jе турнир у Лашком, осим Индонежанина Деjвида Џеjкобса и Лиан Хаоа из Кине, окупио све наjболjе играче са Свjетске ранг листе у класи С10.

Он jе истакао да jе задовољан игром Радовића и Бакића, наводећи да га посебно радуjе како су одиграли одлучуjуће поене у мечу.

- Ту се види да су послиjе Олимиjских игара у Токиjу добили самопоуздање и искуство када су у питању jаки мечеви. Радовић jе рутински завршио групу са све три побjеде и био први у групи. Бакић jе имао тежу групу, али jе успио да изненади Пољака Игора Миштала и побиjеди га у мечу за прво мjесто у групи - рекао jе Лупулеску.

Према његовим риjечима, Радовић jе у тешком четвртфиналном мечу против Шпанца Мануела Руиза Реjеса успио да изађе побjедник послиjе пет одиграних сетова, док jе Бакић елиминисао незгодног Пољака.

Говорећи о полуфиналним дуелима, трофеjни стручњак казао jе да очекуjе занимљив дуела Бакића и Пољака Патрика Чоjновског.

“Биће то интересантан меч, у коjем jе Чоjновски фаворит. Бакић jе на последњем турниру побиjедио сребрног са Олимписких игара и то не мора да значи да не може да изненади и у овом мечу - рекао jе Лупулеску.

Он очекуjе неизвjестан меч и у другом полуфиналу, између Радовића и Француза Матеа Бохаса.

- Биће то тежак меч за оба стонотенисера. Ко издржи психички таj ће побиjедити. Обоjица су квалитетни играчи, само што jе Филип доста млађи - рекао jе Лупулеску.

Мечеви полуфинала биће одиграни у суботу, у десет сати и 30 минута.

Истог дана на програму jе и финале.

Радовић и Бакић прошлог викенда играли су финале Отвореног првенства Француске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:45