Crna Gora želi trijumf protiv ”helena” / EPA-EFE-TIBOR ILLYES
14/02/2024 u 14:34 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mačić: Vjerujem da možemo da savladamo Grčku

"Ajkule" žele da pruže maksimum u posljednja dva meča u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta

Španija je bila prejaka za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore u četvrtfinalu SP u Dohi, ali izabranicima Vladimira Gojkovića predstoje još dva meča u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Prvi rival biće reprezentacija Grčke, sjutra od 10 časova.

Aljoša Mačić osvrnuo se na meč protiv Španije i konstatovao je da je prava šteta što je ekipa izgubila ritam u trećoj četvrtini.

- Sigurno najteži meč na šampionatu protiv najbolje ekipe na svijetu. Šteta što smo izgubili ritam i dopustili Špancima da slome utakmicu krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Nama ostaje razigravanje od petog do osmog mjesta protiv Grčke, gledaćemo da se podignemo i da iskoristimo ove dvije utakmice da se spremimo za ono što nas čeka na ljeto - istakao je Mačič.

Grčka je protiv Italije ispustila dva gola prednosti za dva minuta i 20 sekundi, pa je taj šokantan poraz sigurno teško pao "helenima". Crna Gora će tražiti i revanš za poraz u razigravanju u Zagrebu na EP.

- Gledaćemo da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i par šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv tih vrhunskih ekipa - zaključio je Mačić.

Stefan Vidović meč sa Španijom posmatrao je sa tribina, ali bi trebalo da bude u sastavu za duel sa Grcima.

- Uvijek je teže gledati nego igrati. Dali su maksimum momci, borili su se od prvog do posljednjeg momenta, to je nažalost sada bilo dovoljno za ovakav ishod. Međutim i pored poraza od Španije mislim da je najlošija stvar koja se desila povreda Kanstantina Averke koji se povrijedio u bukvalno prvom minutu, igrao tako i čak postigao dva gola, i stvarno mu svaka čast na odnosu i borbi - kazao je Vidović.

Cilj na SP je ostvaren pošto je osigurana viza za SP, ali "ajkule" žele da pruže maksimum u posljednja dva meča.

- Mi smo prije svega na Evropskom prvenstvu morali da se izborimo za ovo Svjetsko prvenstvo prolazeći kroz sav taj stres, došli smo ovdje, odigrali nekoliko teških utakmica i ispunili taj osnovni cilj odlaska na Olimpijske igre. Takmičenje nije gotovo, očekuje nas minimum dvije utakmice koje rezultatski nemaju značaj i teške su za igranje, ali mislim da je bitno da ih odigramo najbolje moguće u ovom momentu. Moj neki utisak je da ove utakmice treba da iskoristimo da probamo neke nove stvari u igri i kao uvijek ubijeđen sam da ćemo dati svoj maksimum - zaključio je Vidović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:36