/ Фото: Митрополија
11/08/2021 u 17:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марија Вуковић посјетила гроб митрополита Амфилохија

То да ли ће мене неко осуђивати што идем у манастир и вјерујем у Бога, нека буде тим људима на образ, казала је црногорска атлетичарка

Атлетичарка Марија Радовић посјетила је данас гроб митрополита Амфилохија у крипти Храма Христовог Васкрсења.

Марија је гостовала у емисији Радија Светигора, казавши да је срећна што се њеном резултат радује сва Црна Гора.

Истакла је д током свих ових година није одустајала те да је захвална што је уз своју вјеру и људе који су били око ње, успјела да дође до финала Олимпијских игара, што је на један начин усрећило наше људе и пронело име Црне Горе.

Ипак, иако је знала да ће се финале пратити, није очекивала оволику пажњу, љубав и радост у Црној Гори због њеног резултата.

- Лијеп је осјећај иако нисам навикла на толику пажњу с обзиром да сам доста пута испраћена уз неко неповјерење и отписивање од стране многих. Али лијепо је што сам показала да могу и што резултат од 2010. године није случајност. Бог је велики и увијек пошаље оно што треба у правом тренутку, а очигледно је да је тај прави тренутак сад и ова година која је била одлична - казала је наша атлетичарка сумирајући утиске из јапанске престонице.

image

Фото: Митрополија

- Фото: Митрополија

Како је истакла, Бог је склопио своје коцкице да уз неки мир и спокој у души скочи и направи тако велики резултат.

- Стварно велики дан и велики резултат и велики је успјех наћи се у финалу Олимпијских игара- искрена је Марија. 

image

Фото: Митрополија

- Фото: Митрополија

Наглашава да је све то једна лијепа увертира за све што је очекује, ако Бог да здравља да настави да скаче високо.

- Било би лијепо да сам скочила лични рекорд, од 198 центиметара у финале Олимпијских игара, али није било суђено очигледно. И 196 центиметара је био довољан резултат. Све у свему једно дивно искуство и једно велико такмичење- истакла је она. 

Иако је Вуковић са својом родитељима избјегла из Книна када је имала три године, а њена сестра двије, каже да не осјећа мржњу ни према коме јер су је њени родитељи учили да воли и не дјели и не осуђује људе:

- Самим тим што смо се овдје подигли и учили, овдје је наше друштво, ово је наша држава. То да ли ће мене неко осуђивати што идем у манастир и вјерујем у Бога, нека буде тим људима на образ. Искрено се надам да смо сви једно и да за све ово што се дешава у Црној Гори нема разлога. Неко ко иде против Бога, иде против себе прије свега. Овај мој резултат није за неко дјељење, помињање било каквих партија и свега осталог. Ово је нешто што сам ја направила и са чим сам представљала Црну Гору као једну државу- каже поносна атлетичарка. 

Све своје успјехе Марија доживљава као Божију награду.

- Доказала сам да са вјером и позитивом човјек може да направи све, не само у спорту већ генерално у животу. Протеклих пар година сам се учврстила у вјери, што је можда још увијек недовољно, али дајем онолико колико могу”, поручила је Марија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:57