Милорад Крунић / - Фото: ОСЦГ
21/06/2022 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Масоничић поднио оставку, Крунић нови селектор одбојкашица

Селектор женске сениорске одбоjкашке репрезентациjе Црне Горе Никола Масоничић поднио jе оставку на ту функциjу, саопштено jе из Одбоjкашког савеза

Он jе у допису Одбоjкашком савезу саопштио да због обавеза у клубу не може да води национални тим у квалификациjама за Европско првенство.

- На моjу жалост, због клупских обавеза нисам у могућности да водим репрезентациjу на предстоjећим квалификациjама за Европско првенство. Прошле године сам потписао двогодишњи уговор са Ал Хилалом из Судиjске Арабиjе уз договор са клубом да могу да будем и селектор - казао jе Масоничић.

Он jе казао да због помjеранjа почетка сезоне у Саудиjскоj Арабиjи (15. септембар) клуб инсистира да почетком августа кренемо са припремама и нема разумиjевања за кашњење од мjесец дана.

- Саопштено ми jе да би евентуални раскид уговора био могућ jедино уз обештећење. Желим да се захвалим челницима ОСЦГ, приjе свега предсjеднику Цветку Паjковићу, на шанси коjу ми jе пружио да скоро четири године будем селектор сениорске репрезентациjе. Трудио сам се да своjим радом оправдам повjерење - казао jе Масоничић.

Он се захвалио комплетном стручном штабу на максимално професионалном односу и играчицама, коjе су, како jе казао, увиjек без поговора одрађивале оно што jе од нjих тражио.

- Такође бих пожелио срећу цjелокупном тиму у предстоjећим квалификациjама, уз жељу да ће се квалификовати за Европско првенство, што свакако играчице и Савез заслужуjу - каже се у допису коjи jе ОСЦГ доставио Масоничић.

Управни одбор jе за новог селектора именовао Милорада Крунића, стручнjака из Босне и Херцеговине, коjи jе дуго био тренер хрватске екипе Марина Каштел.

Крунић ће од ове сезоне бити тренер одбоjкашица Херцег Новог.

Он jе рођен 9. марта 1981. у Љубинjу.

Тренерску кариjеру почео jе 2002. у Љубињу, гдjе jе освоjио jуниорско првенство БиХ.

Кариjеру jе наставио у Србиjи, гдjе jе са екипом Новог Сада освоjио Воjвођанску лигу 2005, са екипом Младости трећу лигу 2007. и са екипом Дунав Воллеy 2010. Другу лигу.

Од 2012. до 2016. радио jе у Хрватскоj сениорскоj репрезентациjи као помоћник и освоjио друго мjесто у Европскоj лиги 2013. и пласман на ЕП 2015. годиуне

Од 2013. водио jе ОК Марина Каштел и у девет сезона играо 12 сениорских финала и освоjио пет трофеjа.

У сезони коjа jе иза нас освоjио jе Куп Хрватске и играо финале плеj-офа.

Одбоjкашки клуб Херцег Нови, коjи jе недавно изборио пласман у Прву лигу Црне Горе за одбоjкашице, изабрао jе Крунића као дугорочно рjешенjе на позициjи тренера.

Крунић jе био први тренер дугогодишњих репрезентативаца Црне Горе Гоjка и Божидара Ћука.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:34