Radović na pobjedničkom postolju u Budimpešti / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
27/06/2023 u 17:33 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Matija Radović osvojio Svjetski kup u kik-boksu

Iza ovog petnaestogodišnjaka je pregršt osvojenih medalja

Ima samo 15 godina, a već je stekao ime u svijetu kik-boksa. Matija Radović, član Kik-boks kluba Zeta briljira na svakom domaćem i međunarodnom takmičenju, iza njega je pregršt priznanja i medalja, a poslednja koja je stigla u nizu je zlatna sa Svjetskog kupa u Budimpešti.

-Kik-boks je težak, ali je i sport koji najviše volim. Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom i rezultatima koje sam postigao i nadam se da ću uz predan rad nastaviti sa uspjesima. Treniram u KK Zeta kod trenera Miodraga Krstića, koji je i najzaslužniji za moje rezultate. Krajem avgusta me u Turskoj čeka Evropsko prvenstvo u Turskoj, na kojem naravno očekujem osvajanje zlatne medalje – rekao je Matija Radović za „Dan“.

Inače, Radović je 2019. godine osvojio prvenstvo Crne Gore, bio je prvi na Memorijalni turnir „Nikola Čolan“ u Tivtu, Balkan best fajteru u Nišu i Internacionalnom turniru Trebinje Open 2019. U 2020. godini je takođe bio odličan. Na Balkan best fajteru u Jagodini osvojio je drugo mjesto, a na Internacionalnom turniru „Ilidža Open“ prvo mjesto. Prvak Crne Gore je bio i 2021, a osvajao medalje i bio najbolji u Beogradu, Sarajevu, na Cetinju, na Ilidži još dva puta sve to prije desetak dana, kada je u Budimpešti osvojio Svjetski kup.

image
-

Na najnovijoj listi Svjetske kik-boks federacije, Radović je kao mlađi junior, u kategoriji do 67 kilograma, trenutno na prvom mjestu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:03