Мајда Мехмедовић / - Фото: Лука Нововић/РСЦГ
24/06/2021 u 10:56 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мехмедовић: Притисак је већи него пред претходне Игре

Црногорске репрезентативке одрадиле најтежи дио припрема, сада иде онај љепши, са више рукомета

Не жале се рукометашице Црне Горе на високе температуре у Подгорици, не жале се на умор.

Тренирају напорно и без поговора извршавају све захтјеве селекторке Бојане Поповић.

Желе да на најбољи могући начин презентују државу на Олимпијским играма, али и регион, јер ће бити једини представници Балкана у обје конкуренције у Токију.

„Црвене” су припреме почеле 10. јуна.

Припреме су увиjек тешке, а прве двиjе седмице физички су наjтеже, али смо их добро одрадиле. Нисам у то сумњала, као ни у добру атмосферу. Припреме теку добро, иде онаj љепши дио, са више рукомета. Веома jе важно што смо комплетне. Драго ми jе што jе то случаj послиjе дуже времена и да има простора да радимо и да се увjежбамо – казала је Мајда Мехмедовић.

У репрезентацији Црне Горе нема повлашћених и играња на основу старих заслуга.

Све коjе смо овдjе желимо да будемо дио тима за Токио. Свака се бори, али jе наjважниjе да се ради квалитетно, а наjбоље ће путовати у Токио. Сви су навикли да даjемо максимум на сваком такмичењу, што ћемо урадити и на предстоjећим Играма. Ту се не поставља питање – додала је Мехмедовић.

Лијево крило црногорске репрезентације ће у Јапану имати другачију, знатно одговорнију улогу, него што је то био случај прије пет година у Рију.

Другачиjе jе сада, на претходним Играма сам била млада и неискусна, сада сам уз Jованку jедна од наjискусниjих играчица. Таj терет мало постоjи, али смо се кроз кариjеру навикле на многе ствари коjе прате спортисту – јасна је Баранка.

Рукометашице Црне Горе ће у земљи излазећег сунца бити у групи са Анголом, Холандиjом, Норвешком, Jапаном и Jужном Кореjом.

Пласман у четвртфинале ће изборити четири првопласиране селекциjе.

Имамо jаку групу, а на Играма су сви ривали захтjевни. Идемо корак по корак, спремићемо се добро. Генерално нам наjтеже падаjу утакмице са екипама коjе нису из Европе. Мање их познаjемо, али не сумњам да ћемо дати све од себе и градити форму – закључила је Мехмедовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:06