Vladimir Mijač / -FOTO: KSCG
23/02/2024 u 15:13 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijaču zlato, bronza za Jovanović na Balkanijadi

Prvi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za seniore u Podgorici crnogorski karatisti završili sa dvije medalje

 

Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za seniore u Podgorici završili su sa dvije medalje – po jednom zlatnom i bronzanom.

Zlatnu medalju osvojio je Vladimir Mijač u katama, dok je bronzana bila Milena Jovanović u borbama, u kategoriji preko 68 kilograma.

Mijaču je to treća uzastopna, ukupno četvrta, titula prvaka Balkana u konkurenciji seniora. On je, osim na posljednja tri seniorska šampionata Balkana u Beogradu (2022), Tirani (2023) i Podgorici (2024), najbolji bio i 2018. godine u Istanbulu. Karatista Bara u finalnom meču pobijedio je Ejmena Jusufa Jagcioglua iz Turske 24,60 – 23,40. Na putu do finala eliminisao je Enesa Besbadema iz Turske, Aleksandra Boškova iz Srbije, Miralema Jašarspahića iz Bosne i Hercegovine (BIH) i polufinalu reprezentativnog druga Lazara Sekulića. Član Budve u nastavku takmičenja izgubio je meč za medalju i završio kao petoplasirani.

Jovanović je u meču za bronzanu medalju savladala Fortesu Oranu sa Kosova 6:1. Prethodno je članica Omladinca eliminisala na startu Hajrunisu Genć iz Turske 3:0, dok je u drugom kolu poražena od Meline Ibrahimović iz Bosne i Hercegovine 2:0, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž.

Uspješan nastup imao je i Igor Dijanić, koji je u konkurenciji veterana preko 45 godina (kategorija preko 85 kilograma) osvojio bronzanu medalju.

Za sjutra predviđene su kate pojedinačno u ženskoj konkurenciji i borbe pojedinačno kod muškaraca.

Šampionat u dvorani Verde okupio je 298 takmičara iz 13 država, članica Balkanske karate federacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:56