Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK CG
27/12/2023 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Crnogorski sportisti svojim uspjesima na najbolji način predstavljaju državu

Istakao je veliki trud koji je potreban za ostvarenje njihovih snova i da je zalaganje sportista inspiracija svima nama koji ih pratimo i podržavamo, jer oni ne promovišu samo sebe, već i tim, porodicu, zajednicu i svoju državu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada Crnogorskog olimpijskog komiteta za najbolje sportiste i timove u Crnoj Gori za 2023. godinu.

Milatović je u ime građanki i građana Crne Gore čestitao sportistima na izvanrednim sportskim rezultatima ostvarenim u ovoj godini. Istakao je veliki trud koji je potreban za ostvarenje njihovih snova i da je zalaganje sportista inspiracija svima nama koji ih pratimo i podržavamo, jer oni ne promovišu samo sebe, već i tim, porodicu, zajednicu i svoju državu.

Predsjednik je dodao da su crnogorski sportisti naši najbolji ambasadori i primjer mladima, jer  svojim uspjesima svijetu prezentuju vrline, talenat i viteštvo koje krasi crnogorski narod.

„Obaveza države je da omogući stvaranje ambijenta u kojem će sportisti jedni drugima biti jedina konkurencija i u kojem će kvalitetan rad, odgovornost i posvećenost biti put do uspjeha, koji će donosioci odluka u oblasti sporta znati da prepoznaju i vrjednuju“, rekao je predsjednik Milatović.

Istakao je da je obaveza države da unaprjeđuje sportsku infrastrukturu i preduslove za razvoj sporta, kako bi bili omogućeni bolji uslovi za lakše i nesmetano bavljenje sportom.

„Iza svakog postignutog rezultata, medalje ili trofeja stoji puno rada, odricanja i emocija, i zato svim dobitnicima priznanja još jednom čestitam, uz vjeru da će nastupajuća olimpijska godina biti još uspješnija za crnogorski sport“, zaključio je predsjednik Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:00