Јовановић шампионка Старог континента / - фото: Карате савез
22/08/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милена се придружила Хелени на крову Европе

Црногорска каратисткиња освојила златну медаљу у категорији до 68 килограма

Црногорска каратисткиња Милена Jовановић освоjила jе златну медаљу на Европском првенству за кадете, jуниоре и млађе сениоре у финском Тампереу, преноси МИНА.

Млађа сениорка Омладинца у финалном мечу категориjе преко 68 килограма побиjедила jе Хрватицу Миу Грету Зорко 3:2.

Jовановић jе на путу до финала елиминисала Италиjанку Елеонору Бернери 4:1, Џелзу Сеjдиjаj, захваљуjући правилу о првом освоjеном поену (1:1) и у полуфиналу Шваjцаркињу Шомшанок Бенц 4:1.

То jе њена трећа медаља на шампионатима Европе и свиjета у млађим категориjама.

Јовановићева има jош кадетску бронзу са шампионата свиjета 2017. на Тенерифима и jуниорско сребро са Европског првенству у данском Алборгу, двиjе године касниjе.

Милена jе пласманом у финале освоjила другу златну медаљу за црногорски карате у Тамереу, након што jе првакиња Европе постала и кадеткиња Хелена Бацковић у категориjи до 47 килограма.

Остали црногорски представници у конкуренциjи млађих сениора, послjеднjег такмичарског дана, елинисани су у другом, односно првом колу.

У категориjи до 60 килограма Огњен Оташевић jе у првом колу побиjедио Абдулаха Бацку 9:1, док jе у другом изгубио од Бjелоруса Миките Рашетника 0:1.

Василиjе Мићуновић славио jе на старту категорије до 84 килограма против Мађара Елеса Бенћеа 1:0, али jе у другом колу изгубио од Мухамеда Халита Тамиксела 0:6.

Бољи од мађарског борца био jе и Немања Jововић (преко 84), али jе у другом колу, због правила о првом освоjеном поену, изгубио од Ендрита Шаћириjа (2:2).

Убjедљива на старту била jе Милица Jекнић (до 55) против Њемице Мишеле Сус 5:0, али jе у другом колу изгубила од Данкиње Ерике Батакуjевић 0:6.

Прво коло било jе кобно за Сару Раковић, коjа jе у категориjи до 68 килограма изгубила од Лене Гулумиан из Jермениjе 0:5.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:02