Дукић и Марковић / - FOTO: REGATE.HR
06/03/2022 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миливој Дукић и Илија Марковић близу медаље у Сплиту

Отворено првенство Хрватске у jедрењу, у олимпиjскоj класи ILCA 7, доноси сjаjна издања репрезентативаца из Црне Горе, Миливоjа Дукића и Илиjе Марковића, коjи се уз селектора Илка Клакора, уочи последњег дана такмичења налазе jако близу осваjања медаља, у изузетно jакоj конкуренциjи.

Миливоj Дукић коjи jе три пута учествовао на Олимпиjским играма, након два дана такмичења и три одjедрене регате (првог дана ниjе било вjетра), налази се на трећем мjесту у генералном пласману. Лидерску позициjу држи Џонатан Ваднаи из Мађарске, на другом месту jе Филип Jуришић из Хрватске.

Млади и изузетно талентовани Илиjа Марковић jе тренутно на шестом мjесту у генералном пласману, али држи лидерску позициjу када су у питању jедриличари до 21 године.

Шампионат се завршава у недељу 6. марта, а љубитељи спорта и jедреља се надаjу да ће jедриличари Црне Горе наставити континутитет осваjанjа медаља у години коjа jе почела, jер jе недавно, на Великоj награди Морнара у Сплиту, Никола Голубовић освоjио бронзану медаљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:05