Milivoj Dukić / Foto; Hrvoje Duvančić
31/01/2024 u 10:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milivoj Dukić obezbijedio Olimpijsku vizu

Crna Gora dobila prvog takmičara na najvećoj sportskoj smotri, koja će na ljeto održati u Parizu

Crna Gora je dobila prvog takmičara na Olimpijskim igrama. Jedriličar Milivoj Dukić obezbijedio je prvu vizu za Crnu Goru na najvećoj svjetskoj smotri sporta, koja će se ove godine odigrati u Parizu. Svjetsko prvenstvo u Australiji, Dukić će završio na 21. mjestu,  što je bilo dovoljno da se nađe u Parizu. Ovu poziciju Milivoj je imao i juče, a danas posljednjeg dana takmičenja vjetar bio protiv organizatora i jedriličara. Uslijedio je start, vjetar je promijenio pravac, regata je prekinuta, pokušano je još jednom, ali bez uspjeha.

-Osigurana je olimpijska norma za Crnu Goru i sa sigurnošću mogu reći da će Crna Gora jedriti na olimpijskim igrama u Parizu, odnosno u Marseju gdje će se održavati takmičenje u jedrenju. Zaista sam zadovoljan, jedrio sam tokom cijele sedmice zaista dobro, konstantno. Kvalitet koji sam pokazao u proteklom periodu korespondira uspješno sa ovim rezultatom koji je ujedno i moj najbolji rezultat, 21. mjesto na Svjetskom prvenstvu u olimpijskoj godini. Sve ovo je pokazatelj dobrog rada za koji se nadam da će se nastaviti u idućem periodu i očekujem dobar rad i nadam se dobrim rezultatima i na samim Olimpijskim igrama  - kazao je Dukić, a prenosi portal „RTCG“.

Daleko najmlađi učesnik finalne grupe, Ilija Marković bio je na koti 39, odnosno samo jedno mjesto ga je dijelilo od vize koja vodi na Olimpijske igre.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:31