Мировић слави са својим изабраницима / - фото:TOTAL-WATERPOLO.COM/LASZLO BALOGH
05/09/2021 u 22:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мировић: Ови момци ће донијети још много медаља Црној Гори

Селектор младе репрезентације задовољан односом ватерполиста према обавезама од првог дана припрема до последње утакмице на Свјетском првенству

Миодраг Мировић је и у Прагу потврдио да зна како треба прићи младим ватерполистима и из њих извући максимум.

Након злата са јуниорима на Европском првенству на Малти 2017, сада већ провјерени стручњак је освојио и бронзу на Свјетском првенству.

„Црвени” су до полуфинала преслишали све ривале, затим је услиједио шокантан пораз од Италијана, али је правда задовољена тријумфом над Мађарима у борби за одличје (12:11).

Приjе свега, велике честитке играчима. Ниjе било лако играти послиjе онакве елимианциjе у полуфиналу, на петерце од Италиjе. Ипак, играчи су се скупили, показали карактер и како се бори за своjу државу. Заслужили смо медаљу играма на Свjетском првенству, а и послиjе свих припрема коjе смо одрадили овог љета – рекао је Мировић.

Селектор младе репрезентације је посебно апострофирао залагање својих изабраника током припрема.

Играчи су од првог дана припрема до последњег дана такмичења дисали као jедан, дисциплина jе била беспрекорна и у сваком моменту су пружали максимум. Стварно сам поносан на њих, они су велика будућност црногорског ватерпола. Али, тек сада треба да наставимо са великим радом, jер у будућности можемо да донесемо jош много медаља Црноj Гори – вјерује Мировић.

Миодраг се захвалио и својим сарадницима.

Хвала стручном штабу, без њих ово такође не би успjели, али и Ватерполо савезу Црне Горе коjи нам jе омогућио сjаjне услове за рад. Велики допринос овоj медаљи дао jе Владимир Гоjковић, коjи jе свих ових година радио са овим играчима и коjи jе са нама био на овом шампионату и пружао нам подршку – закључио је Мировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:06