U 17 vaterpolo selekcija Crne Gore / -FOTO: VPSCG
01/04/2023 u 15:39 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mlade “ajkule” dobile rivale na šampionatima Evrope

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija na oba prvenstva takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale

Mlađe vaterpolo selekcije Crne Gore U 17 i U 15, dobile su rivale u grupnim fazama na šampionatima Evrope, koja će se održati ovog ljeta.

U 17 reprezentacija, koju vodi Miodrag Mirović, igraće u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom, na prvenstvu, koje se od 8. do 14. avgusta održava u Manisi (Turska).

U grupi B su Srbija, Grčka, Italija i Holandija.

Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Gruzija, Njemačka i Ukrajina.

Reprezentacija U 15, čiji je selektor Nenad Vukanić, na prvenstvu Evrope, koje se održava u Podgorici od 8. do 16. jula, žrijebana je u grupu A sa Španijom, Mađarskom i Italijom.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Srbija i Turska.

U grupi C igraće Malta, Moldavija, Bugarska i Litvanija, u grupi D Francuska, BIH, Izrael, Republika Irska i Holandija, a u grupi E Gruzija, Švajcarska, Ukrajina i Njemačka.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija na oba prvenstva takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

Na U 15 šampionatu, na kome će se takmičiti čak 26 reprezentacija, selekcije iz grupa C, D, E i F razigravaće međusobno kako bi dobile šansu da igraju protiv trećeplasiranih i četvrtoplasiranih iz grupa A i B, u mečevima osmine finala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 23:15