Ватерполисти Црне Горе / - Фото: Ватерполо савез
14/09/2021 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Млади ватерполисти у четвртфиналу ЕП

У17 ватерполо ререпзентациjа Црне Горе пласирала се у четвртфинале Европског првенства на Малти - кадети су до сjаjног резултата дошли захваљуjући ремиjу са Италиjом у посљедњем колу од 9:9, након побjеда над Украjином 26:2 и Холандиjом од 8:7

Изабраници Милана Ћировића су испунили главни циљ, пласман међу осам наjбољих, а за ривала у четвртфиналу, у четвртак од 19 сати, имаће бољег из окршаjа Грчке и Румуниjе. 

Наши момци су водили током циjелог меча, имали у више наврата и два гола предности 3:1, 4:2, 6:4, али jе Италиjа успjела на три минута до краjа да преокрене и поведе 9:8. Ипак, на пет секунди до краjа голман Бjелица, из сjаjно одрађене акциjе, постиже гол за изjедначење и заслужени пласман у четвртфинале. 

Три гола постигао jе Бошковић, два Лазар Вукићевић, а по jедан Бjелица, Вучковић, Вукшић и Баштрица. 

- Сjаjан резултат, награда за добре партиjе на такмичењу. Испунили смо главни циљ, пласман у четвртфинале, коjим смо обезбиjедили пласман на Свjетско првенство наредне године. Тежак меч против фаворизоване Италиjе, али су момци jош jедном пружили максимум и показали како се бори за државу. Имамо дан паузе, да се добро одморимо и припремо за четвртфинале, гдjе нас наjвjероватниjе чека Грчка. О њима jе сувишно говорити, фаворити су у том мечу, али оно што сам сигуран jе да ће момци дати и посљедњи атом снаге да направе jош већи резултат - казао jе тренер Ћировић.

Тренер Милан Ћировић за ово такмиченjе одабрао jе 15 играча: Андриjа Бjелица, Данило Драговић, Владан Вукићевић, Неђо Баштрица, Млађан Jановић, Павле Кривокапић, Милош Вукшић, Балша Вучковић, Душан Вуковић, Лазар Вукићевић, Днило Кривокапић, Марко Бошковић, Крсто Томашевић, Немања Морачанин и Мелдин Хаџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:46