Mladi vaterpolisti / - FOTO: WPOLO.ME
15/08/2022 u 12:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mladi vaterpolisti u četvrtfinalu SP

U18 vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Beogradu

Naši juniori su u trećem meču grupe D, i derbiju dana, nadigrali Španiju, jednog od favorita za zlato, 11:8 i tako sa maksimalnim učinkom završili prvi dio takmičenja (Kanada 23:3, Južna Afrika 20:6). 

Rival izabranika Vida Lompara u borbi za polufinale biće najvjerovatnije, bolji iz današnjeg duela Holandije i Australije. 

Španija je nakon druge četvrtine imala prednost od 5:4, ali je onda uslijedila sjajna igra Baštrice i drugova. Napravili smo seriju 4:0 za vođstvo od 10:6 i tako riješili pitanje pobjednika. 

U velikoj pobjedi istakao se Neđo Baštrica sa pet golova, dva je postigao Stupa, a po jedan Balša Vučković, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić i Lazar Vukićević. 

- Velika pobjeda, protiv jednog od glavnih favorita za tron. Sjajna igra momaka, zaslužili su ovo nakon svega što su pokazali ovo ljeto, i prvi cilj je ispunjen. Međutim, ne smijemo stati na ovome, već se pripremati za meč četvrtfinala, da dođemo do još jednog velikog rezultata za crnogorski vaterpolo - poručio je kratko nakon meča trener Lompar. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
AJKULECRNA GORASP
23. april 2024 15:48