Црногорски каратисти са трофејом / - фото: МИНА
23/05/2021 u 14:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Момци из двије улице освојили европско сребро

Карате репрезентација Црне Горе у финалу Европског првенства у Поречу поражена од домаћина Хрватске. То је прво екипно одличје за црногорски карате на шампионатима Старог континента. Због повреда у финалу нису наступили Андрија Фатић и Предраг Смоловић. Остали били ровити

Црногорски каратисти освојили су сребро у екипном дијелу такмичења у борбама на 56. Европском првенству у Поречу.

Марио Хоџић, Ненад Дуловић, Никола Маловић, Предраг Смоловић, Балша Миличковић и Андриjа Фатић, поражени су у финалу од Хрватске 0:3.

Фатић због повреде ниjе био у комбинациjи, док jе Смоловић из истог разлога био приморан да преда меч.

Црногорски каратисти до финала и прве екипне медаље дошли су побjедама над Белгиjом 3:0, Шпаниjом 3:1, Русиjом 3:2 и Азербеjџаном у полуфиналу, захваљуjући већем броjу освоjених поена (16:12).

Меч jе, послиjе четири борбе, завршен нериjешено 2:2.

Селектор Слободан Влаховић је поносан на екипу момака чиjи jе просjек година 20.

Невjероватна емоциjа за нас, сан коjи смо сањали последњих 10-15 година, да се нека екипа из Црне Горе, из двиjе улице и два клуба, Омладинца и Оногошта, бори у финалу Европског првенства. Идемо даље. Морамо имати такмичара на Олимпијским играма, јер то заслужујемо – рекао jе Влаховић агенцији МИНА.

Карате репрезентациjа Црне Горе се из Пореча враћа са двиjе медаље, а осим сребра екипе у борбама, бронзана jе била Jелена Максимовић у категориjи до 55 килограма.

На корак од одличjа био jе и Хоџић, коjи jе изгубио меч за треће мjесто у категориjи до 75 килограма.

Предсjедник Карате савеза, Иван Крстаjић, казао jе да jе Европско првенство у Поречу било можда пет наjљепших дана у историjи црногорског каратеа и спорта уопше.

Наjбоље двиjе екипе су прошле голготу да би дошле до финала. Показали смо jединство и велики квалитет – рекао jе Крстаjић.

Црна Гора се налази међу 22 држава коjе имаjу осваjача медаља у Поречу, међу 16 коjе имаjу више од jедне или међу 11 коjе су имале финалисту.

На шампионату у Поречу наступило jе 513 такмичара из 47 држава Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:06