Veliko interesovanje za turnir na Krupcu / -FOTO: OSCG
13/06/2024 u 14:23 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Krupcu u nedjelju tradicionalni međunarodni turnir u odbojci na pijesku

Prijavilo se 16 ekipa u muškoj konkurenciji koji će igrati 2×2, među kojima je i veliki broj crnogorskih odbojkaša i reprezentativaca

Tradicionalni internacionalni turnir odbojke na pijesku na jezeru "Krupac" odigraće se u nedjelju u organizaciji Opštine Nikšić, Odbojkaškog saveza Crne Gore i Turističke organizacije Nikšić.

Prijavilo se 16 ekipa u muškoj konkurenciji koji će igrati 2×2, među kojima je i veliki broj crnogorskih odbojkaša i reprezentativaca.

Na turniru će igrati sljedeći sastavi: Marko Bojić/Ivan Zvicer, Avram Božović/Srđan Petrović, Vladan Stojanović/Dragan Stojanović, Rade Lukovac/Nikola Nikčević, Maksimilian Mirković/Ilija Bošković, Miloš Kruška/Blažo Milić, Jovan Delić/Boris Vlahović, Miodrag Jelić/Nikola Radović, Đorđe Jovović/Stefan Radević, Andrija Nikolić/Vlatko Vuković, Aleksandar Bojić/Milutin Batričević, Petar Albijanić/Darko Bjelica iz Crne Gore, kao i Kosta Todorashko/Juri Savushkin iz Rusije, Maksim Semukhin/Mikalai Hatalski iz Rusije i Bjelorusije, Ivan Porfirian/Akeksey Rebrov iz Ukrajine i Ognjen Perišić/Nikola Nastić iz Bosne i Hercegovine.

-Ekipe su raspoređene u četiri grupe i u toj fazi igra se na jedan dobijeni set. Najbolje dvije potom idu u eliminacionu fazu, u kojoj pobjednik mora da osvoji dva seta. Kotizacija po ekipi je 20 eura, rekao je Aleksandar Bojić, organizator turnira, koji naglašava da su prijave otvorene do početka i da se, shodno tome, konačan broj učesnika može promijeniti.

Međunarodni nivo od prve godine je karakteristika i vrijednost ovog događaja, a u nedjelju na Krupcu naći će se igrači koji dolaze iz šest zemalja.

-Učestvuju ekipe iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prije dvije godine okupili smo 16, a prošle godine imali smo 32 sastava, što niko u Crnoj Gori nije okupio u ovom sportu, rekao je Bojić i dodao da je do prošle godine Nikšić jedini imao međunarodni bič volej turnir u Crnoj Gori.

Kako navode organizatori turnira, mnogi od učesnika ponijeli su lijepa sjećanja.

-Naši prijatelji, koji su sada redovni svake godine, nikada prije nijesu bili u Nikšiću. Većina nije ni znala za jezero Krupac. Pobjednici turnira iz Novog Pazara toliko su se oduševili Nikšićem da su kazali da sad svi u Novom Pazaru znaju za Krupac. Mislim da smo čak i prvi turnir, gdje su Rusi i Ukrajinci igrali zajedno od početka rata između tih zemalja, govori nam Bojić utiske, u uvjerenju da su uradili dobru stvar za grad i predstavljanje Krupca kao turističke lokacije.

Priča koja se polako razvija kraj jezera, počela je prije dvije godine kada su, na predlog Turističke organizacije Nikšića, odbojkaški entuzijasti krenuli u organizaciju.

-Počeli smo na ideju Mitra Baraća, direktora Turističke organizacije. On je pitao kakve su mogućnosti za ovu vrstu promocije potencijala Nikšića. Sada, planiramo da turnir dobije i žensku konkurenciju. Želimo da popularizujemo odbojku i podignemo turnir na još viši nivo, rekao nam je Bojić, uvjeren da turnir ima sve preduslove da bude prava smotra svjetski popularnog bič volej.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BIČ VOLEJOSCG
19. jul 2024 04:01