Најмлађи оставили најбољи утисак / - фото: Секеретаријат за културу и спорт
23/06/2021 u 19:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Стадиону малих спортова обиљежен Олимпијски дан

Симоновић: Више од спортског догађаја. Драго ми је што видим велики број дјеце

Црногорски олимпиjски комитет, уз подршку Секретариjата за културу и спорт Главног града, организовао jе Олимпиjски дан, манифестациjу коjа слави спорт и олимпизам, а коjа се обиљежава сличним догађаjима широм свиjета.

Олимпиjски дан слави се сваког 23. jуна у част рођења модерних Олимпиjских игара приjе 127 година.

Част нам jе и задовољство што смо домаћини овако лиjепог догађаjа, коjи слави праве вриjедности. Посебно jе задовољство што видимо оволики броj дjеце, коjа се уче колико jе важно бавити се спортом и колико ће, баш из тог разлога, њихова, а и наша будућност бити љепша и здравиjа. Такође, поздрављам и наше олимпиjце, као и великане нашег спорта, уз увjерење да ће многи од ових дjечака и дjевоjчица кренути њиховим путевима славе – истакао jе помоћник секретара за културу и спорт Главног града, Милош Антић.

На Стадиону малих спортовау Подгорици, фестивал спорта, рекреациjе и здравих стилова живота обиљежен jе броjним активностима у различитим спортовима (фудбал, кошарка, карате, тенис, рукомет), наградним играма, дружењу наjмлађих са прослављеним црногорским спортистима...

Олимпиjски дан jе више од спортског догађаjа, jер укључуjе и културне и образовне активности, окупљаjући и уjедињуjући све без обзира на старост, пол, друштвено пориjекло или спортске способности. Зато ми jе изузетно драго што поред наших спортиста и уважених гостиjу, овдjе видим оволики броj дjеце из свих краjева Црне Горе. Захвалан сам и на учешћу великог броjа црногорских основних школа на Ликовном конкурсу, коjи смо организовали у сарадњи са нашим партнером, Jугопетролом и великом броjу радова коjи су пристигли, а коjи су илустрациjа онога како наши наjмлађи доживљаваjу олимпиjски покрет, олимпиjски тим и црногорски спорт уопште. На краjу, захвалио бих свима коjи су дошли да буду дио Олимпиjског дана, као и Главном граду и нашим спонзорима на подршци за организованjе овог важног догађаjа – поручио је предсједник Црногорског олимпијског комитета, Душан Симоновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:39