Лалошевић и Миљанић / -Фото: Влада Црне Горе
08/06/2022 u 21:19 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Национална стратегиjа против корупциjе у свим сферама

Закључено jе на састанку министара без портфеља и спорта и младих Зорана Миљанића и Василиjа Лалошевића

Израда Националне стратегиjе пут jе ка jачању институћиjа коjе ће лакше препознавати и сузбиjати корупциjу у свим сферама друштва, закључено jе на састанку министара без портфеља и спорта и младих Зорана Миљанића и Василиjа Лалошевића.

Миљанић jе саопштио да су релевантни међународни партнери спорт препожнали као високо ризичну област, када jе риjеч о корупциjи.

Саговорници су се сагласили да jе неопходно конституисанjе Националног савjета за борбу против корупциjе у коjи ће, поред представника државних институциjа, ући и представници релевантних невладиних организациjа и привреде.

Лалошевић jе, говорећи о могућности корупциjе у спорту, нагласио да се та поjава контролише кроз jасно дефинисане чланове Закона о спорту и Стратегиjу развоjа спорта.

“Риjеч jе о транспарентности финансирања спортских органижаћиjа за шта су дефинисани jасни параметри утрошка финансиjских средстава и транспарентности избора власничких и управљачких структура спортских организациjа”, рекао jе Лалошевић.

Он jе поновио да се Закон о спорту мора миjенjати да би се jош унаприjедили превентивни механизми и контрола законитости рада спортских асоциjациjа.

Лалошевић jе понудио да стручњаци из ресора коjим руководи допринесу изради Националне стратегиjе и раду будућег Савjета за борбу против корупциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:20