Prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
04/07/2023 u 08:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naučna elita iz EU uz Crnogorsku sportsku akademiju

Nakon Ljubljane i Osijeka i Splićani partneri prestižne naučne konferencije u Cavtatu

Nakon Fakulteta sporta Univerziteta u Ljubljani i Kineziološkog fakulteta Osijek Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, zvanični partner u organizaciji tradicionalne 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije iz Podgorice koja se održava u Cavtatu od 18. do 21. aprila naredne godine je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu. To je najprestižniji naučni skup u Jugoistočnoj Evropi koji se održava pod sloganom: ‘‘Sport, fizička aktivnost i zdravlje - savremene perspektive". Prethodne Konferencije su se održavale u Crnoj Gori u nekim gradovima i više puta i to u: Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Bijeloj, Podgorici i Budvi, te i u Hrvatskoj u Cavtatu pored istorijskog Dubrovnika od 2019. godine u hotelu Croatia u partnerstvu sa reprezentativnim naučnim i sportskim institucijama.

- Zahvaljujemo se rukovodstvima Fakulteta sporta Univerziteta u Ljubljani, Kineziloških fakulteta iz Osijeka i Splita na podršci koju nam pružaju u pripremi naučnog skupa što nam predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju ove sve aktuelnije konferencije, rekao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i jedan od urednika prestižnih naučnih časopisa ‘‘Sport Mont‘, koji se nalazi u naučnoj citatnoj bazi Scopus i ‘‘Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine‘‘, koji se nalazi naučnoj citatnoj bazi WOS i kojem je nedavno dodijeljen IF (impakt faktor) 1,3 što ga čini regionalno najbolje pozicioniranim naučnim časopisom iz sportskih nauka.

Profesor Bjelica ističe da je jedan od plenarnih predavača i prof. dr Robert Schneider, profesor i programski direktor na sportskom menadzmentu (to je najbrže rastuća naučna oblast u SAD - u) State University of New York at Brockportna potvrdio učešće.

-Takođe, narednih dana će se ozvaničiti još nekoliko partnera sa fakulteta iz Evropske unije i još nekoliko najreferentnijih naučnika iz oblasti sportskih nauka kao i nekoliko međunarodnih organizacija koje će organizovati tri work šopa, a sa kojima su pregovori u toku i idu očekivanom dinamikom, rekao je profesor Bjelica, napominjući da nauka sport čini prestižnim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:03